Top 10 beste tips mot håravfall

Hårtap og håravfall er et utrolig stort problem til mange Nordmenn, men det det trenger ikke alltid å være et tilfelle. Her er 10 geniale tips mot hårtap!

Her er de 10 beste tips som viser til hvordan du kan forebygge og få igjen hår som er blitt mistet. Vi ønsker å påpeke at det finnes ingen vidunder kur mot håravfall, men i svært mange tilfeller hender det at vi får noe som heter sovende hår-sekker. Dette gjør at vi mister hår men at det fortsatt er håp om å få det tilbake.

Genetisk hårtap

Genetisk hårtap eller håravfall er noe som mange menn opplever allerede fra 20 års alderen. Som oftest merkes dette ved gradvis tynnere hår ved hårfeste i panne som bidrar til viker og kommer ofte av sensitivitet til mannlige hormoner.

Håret vokser fortere i sykluser, og derfor kan man fort bli overrasket over at dette ikke ble oppdaget tidligere i det man står foran speilet for en (skapsjekk).

I mange tilfeller er døde hårsekker et et genetisk resultat og da vil hårtransplantasjon være et godt alternativ.

Reaktivt hårtap

Reaktivt hårtap trigges gjerne av spesielle faktorer som har en negativ påvirkning.

Dette betyr at du fint kan forebygge slike hendelser ved på være bevisst på hva som har en negativ innvirkning på din hårvekst og sette inn noen tiltak.

Les også: 10 geniale tips mot fotsopp


Tips nr. 1. Unngå for stort inntak av Vitamin A

Tro det eller ei, men et for stort inntak av Vitamin A, har ofte forårsaket hårtap for mange mennesker. Derfor sørg for å oppdatere deg på den anbefalte døgn dose.


Tips nr. 2. Hold stressnivået nede

For å unngå håravfall, er stress noe du bør holde i sjakk.

Stress påvirker til hårtap. Ved å holde stressnivået nede, forebygger du hårtap og kan i noen tilfeller få tilbake mye av det håret du har mistet. Dette gjelder ofte kvinner.


Tips nr. 3. Spis næringsrik mat

Et problem som ofte oppstår til de med spiseforstyrrelser, er at de mister hår på grunn av dårlig kosthold. Går du under et inntak av 1200 kalorier om dagen, kan det også være en trigger for noen.


Tips nr. 4. Hår produkter med proteiner

Både sjampo, Balsam og hårkur bør ha et bra innhold av proteiner. Dette både forebygger og restituerer hårvekst. Det er gogså meget viktig at du bruker silikon fri Sjampo. Silikonet legger seg som ei hinne over hodebunnen og blokkerer mineralene fra å trekke inn.

Et godt tips til en meget god sjampo mot håravfall er Pura d’or Hair loss prevention. Det billigste stedet som selger sjampoen fant vi HER


Tips nr. 5. Stump røyken

Det er bevist at innholdet av tjære legger seg og blokkerer hårsekker som forhindrer hår til å gro. Dette er også mye av grunnen til at mange hår sekker dør.


Tips nr. 6. Hår medisinering

Det er noen produkter som man kan anskaffe seg som skal virke meget godt for å fremme hår vekst. Det ene er en reseptfri lotion ved navnet Recrea Forte som har det kjente virkestoffet Minoxidil. Det andre er tabletter som fås på resept ved navnet Proscar.

Les også hva apoteket sier om Recrea Forte

Min personlige opplevelse med Recrea Forte var at jeg ble sår i hodebunnen. Etter et kort legebesøk, fikk jeg vite at jeg får en allergisk reaksjon av produktet. Dette medførte at jeg sluttet med Recrea Forte og måtte se etter en annen alternativ løsning. Nå har jeg kjøpt en hårkur med navnet NISIM.

Hvordan effekten av produktet har påvirket meg, er for tidlig å si, men så langt har jeg ikke opplevd noe allergisk reaksjon.


Tips nr. 7.  Vask håret før du legger deg

Dette gjelder kun for de som er avhengig av å bruke voks, gel, hår spray eller skum i håret. Når slike stoff er i hodebunnen, tetter det porene i hodebunnen som kan resultere i tap av hår. Også når du vrir deg om natten sliter du ut mye hår som er festet i hverandre på grunn av det stoffet du har i.

Du har sikkert merket at når du går i dusjen for å vaske ut voksen i håret, får du mye løshår i hånden. Dette er mye hår som blir slitt ut om natten på grunn av hår middelet.


Tips nr. 8. Ølgjær mot hårtap

Tro det eller ei, men dette er et viktig tips mot håravfall. En teskje med ølgjær i et glass med vann pr dag gjør underverker for mange. Det er stoffene i ølgjæret som virker stimulerende til hårsekkene der B vitaminet er den viktigste ingrediensen!


Tips nr. 9. Start behandling før det skjer

Viktig tips mot håravfall er å starte behandlingen før hårtapet vises tydelig.
Du bør gjøre tiltak mot hårtap så tidlig som mulig.

De fleste av oss starter først behandlingen når vi har blitt ekstra tynn i håret eller vikene har begynt å dominere utseendet. Skal du unngå hårtap, bør du starte så tidlig som mulig. Dette forhindrer de typiske aldring tegnene i hodebunnen og sørger for at hårstråene ikke blir tynnere og skjør for ytre påkjenning.

Derfor anbefaler vi at du starter med en god sjampo mot hårtap (silikonfri) så fort som mulig for å forhindre tynnere hår eller håravfall.


Tips nr. 10. Unngå dette for å forhindre hår tap

– Mange kvinner bruker mye tid på å føne håret sitt etter at de er kommet ut av dusjen. Ved å ha på maks varme får de et raskere tørt resultat, men det er skadelig for hodebunnen i form av at den blir utsatt for sterk varme og blir uttørket. Føn derfor med laveste varme om det absolutt er nødvendig for å minimere skadene.

– Det å ha et stramt strikk i håret eller andre ting som strekker i hår røttene er heller ikke bra. Dette trekker ut hår med røtter og skaper et mye høyere tap av hår enn normalt. Om nødvendig med strikk, så pass på å ha det slakt slik at hår ikke slites av hodebunnen.

– Unngå så mye som mulig å ha kjemiske tilsetninger i håret som spray, gel, skum og vox.

– Unngå overdose av Vitamin A


Her er noen kjerringråd:

Dette er typiske kjerringråd, som man kan prøve ut, men vit at mange av rådene kan være bare tull. Dette er tips vi ikke tar så seriøst, men som kanskje kan være til nytte for noen.

Drikk grønn te: Mange sverger til grønn te når det kommer til å bevare håret på hodet. Det skal tydeligvis være en del urter som bidrar til å vekke de “sovende” hår sekkene.

Hodebunn massasje: Ved å massere hodebunnen en gang om dagen, skal dette bidra til bedre blod strømming i hodebunnen. Noe som sørger for bedre oksygen til hår sekkene.

Rosmarin: Dette er en ute som bidrar til å holde håret blankt og skinnende. Ikke nok med det, men når du for eksempel blander litt rosmarin olje i en vanlig base olje, kan du bruke det til å massere hodebunnen. En vanlig hodebunn massasje er et godt bidrag i seg selv, men med Rosmarin øker du blodomløpet i hodebunnen desto bedre og samtidig stimulerer hår sekkene på en måte som gir friere flyt med oksygen. Rosmarin går også under navnet: Rosmarinus officinalis

Les også:

De beste tips mot arr etter kviser – Det er mange som sliter med arrdannelser etter at de hadde problemer med kviseutbrudd i puberteten. Selv om arr er noe som du vil bære med deg i årene frem i tid, er det fullt mulig å få arrene mindre synlig.

Beste tips mot kviser – Er du i en periode der du har store problemer med Acne/ kviser, bør du følge noen av rådene her for best mulig resultat.

Kanskje du er kjent med hår problemet og har funnet en annen løsning? I så fall, vil vi gjerne at du deler gode tips med oss angående hår tap. Alle bidrag er velkommen i kommentarfeltet.

Takk 🙂

Leave a Reply

Denne nettstaden brukar Akismet for å redusere søppelpost. Lær korleis kommentarane dine vert handsama.