Top 10 beste partybyer i Europa

Lyst til å ta en skikkelig partyferie i Europa? Da er dette artikkelen for deg.

#10: Istanbul
Med en fot i Europa og en i Asia er kulturen i Istanbul helt spesiell, også når det gjelder utelivet. Byen har hele 13 millioner innbyggere og det er nok av barer å nattklubber å velge i mellom.

Bilderesultat for party istanbul

#9: Munchen
På grunn av den store mengden unge mennesker og det store spennet i utelivstilbudet, blir Munchen regnet som en av de beste partybyene i Europa. Her starten man kvelden på bierhallen eller biergarten før turen går videre til nattklubbene etter midnatt. Stedet er også kjent for sitt store utvalg av homse- og lespe-barer.

Bilderesultat for party münchen

#8: Reykjavik
Reykjavik er kjent som nattelivshovedstaden i Norden. Her festes det på samme måte som i Norge: Det er i helgene det skjer. Prisene på alkohol er likt som i Norge, noe som fører til at det også her er vanlig med vorspiel. Livet på byen tar seg derfor ikke opp før over midnatt. Stedet har bare 120 000 innbyggere. Likevel er partyfaktoren stor.

Bilderesultat for party reykjavik

#7: Budapest
Hovedstaden i Ungarn er Øst-Europas beste partyby. Mange nattklubber og lave prisen gjør stedet populært for utdrikningslag både for jenter og gutter.

Bilderesultat for party budapest

#6: Tel Aviv
Tel Aviv er Israel sin nest største by. Hvert år kommer det omlag 2,5 millioner turister til byen. Stedet ligger ved middelhavekysten og er kjent for å aldri stoppe opp. Nattelivet beskrives som et mekka, men for å komme inn på de hippeste klubbene må du nok stå i en del kø.  

Bilderesultat for party tel aviv

#5: Newcastle
Partyhovedstaden i England er perfekt for en guttetur. Pubene og barene ligger på rekke og rad, og jentene går selv på vinterstid ut i korte topper og miniskjørt. Byen har i flere år tiltrukket seg tørste nordmenn og er et populært sted for utdrikningslag.

Bilderesultat for party newcastle

#4: Ios
På den greske øya Ios får du party på studentbudsjett. Øya har kun 200 fastboende og består i hovedsak av en havn og vakre strender. På nattid forvandles øya til en eneste stor fest, både på barene og utendørs. Vær obs på at smale gater og bratte trapper kan bli et problem i fylla.

Ios

#3: St. Tropez
Om du ikke har mangel på penger, er St. Tropez stedet å dra. Dette er en liten by på Den Franske Rivieraen der de rike og bortskjemte drar for å slippe seg løs.

Bilderesultat for party st tropez

#2: Amsterdam
Partyhovedstaden i Nederland er kjent for en fri seksualitet og liberale regler når det gjelder hasj. Likevel er det mye å gjøre for de som vil ha mer tradisjonell feiring også. Helgen varer fra onsdag til søndag og det er utrolig mange nattklubber å velge mellom.

Byen er også rangert som den beste å bo i. Hele 4,6 millioner turister kommer til byen, hvert år. Det er spesielt populært å ta med kompisgjengen på utdrikkingslag til byen Amsterdam.

Bilderesultat for party amsterdam

#1: Ibiza
Ibiza er Europas, ja kanskje verdens beste partyby. I 30 år har det vært en så og si sammenhengende fest på øya. Her kommer folk fra hele Europa for å slå seg løs i varmen.

Du finner også verdens største nattklubb på øya: Privilege. Her er det plass til hele 10.000 mennesker. Et enormt svømmebasseng, 25 meter høyt takt og spektakulære show hver kveld sørger for god stemning hele natta.

Bilderesultat for party ibiza

Kilder:
http://www.abcnyheter.no/reise/2012/07/04/154536/dette-er-europas-beste-partybyer
http://reisetips.nettavisen.no/fem-billige-partybyer-du-ma-oppleve-med-kompisgjengen/
http://reisetips.nettavisen.no/verdens-storste-nattklubb/

Leave a Reply

Denne nettstaden brukar Akismet for å redusere søppelpost. Lær korleis kommentarane dine vert handsama.