Top 10 beste nybegynnertips til Rise of kingdoms

Rise of Kingdoms har vært et meget populært mobilspill i flere år nå, og det ser ikke ut til at kommer til å dabbe av i nær fremtid. Av den grunn har vi satt opp en guide med de beste nybegynnertips til alle dere som er “ferske” Rise of Kingdoms spillere.

Jo tidligere i spillet du er, jo bedre nytte drar du av denne “guiden” til Rise of Kingdoms.

Tips nr. 1 – Fokus på Main Quest

Det er mange quests som du kan fullføre, og mange vil du fullføre uten at det i hele tatt var til hensikt. Likevel er det en main quest som du bør legge ekstra fokus på. De er slags “milepæler” du følger for videre progress og økt Kingdom’s power.

Så lenge din fokus er på main quest, vil mye av progressen gå av seg selv videre i spillet.

Tips nr. 2 – Pass hele tiden på at dine armeer er under trening

Når du ser mange ZzZz som beveger seg fra enten det er Archery Range, Barracks, Stable eller Siege Workshop, vil du henge etter mange andre potensielle motstandere som har startet så og si samtidlig som deg og i samme område.

Sørg derfor for at all trening til en hver tid er aktiv. Ser du at treningen snart er over og du er opptatt med noe annet, bør du bruke Speed Up’s slik at du kan sette igang en ny runde med trening. Dette gjelder selvfølgelig når du skal legge deg også. Avslutt Rise of Kingdoms med fersk trening.

Etter hvert når du begynner å passere lvl 8 på din treningsleir, tar det flere timer å fullføre treningen, så det er like greit at treningen også skjer på nattetid.

Tips nr. 3 – Daily Missions bør fullføres daglig

Rise of kingdoms guide for daily missions.
Her ser du hvordan en typisk daily mission kan se ut og hva som kreves.

Dersom du ønsker å være mest mulig effektiv i Rise of Kingdom’s, er det viktig som i de fleste andre spill også at Daily Missions blir fullført hver dag.

Dette er en rask og effektiv måte å få samlet opp ressurser som ellers vil kreve tid og krigere for å få hentet inn.

Ikke nok med at Daily Missions er ganske enkel å fullføre, men etter hvert som du klatrer opp “stigen” med fullførte oppdrag blir gevinsten høyere også. Dette er uten tvil den enkleste måten å “booste” seg frem i Rise of Kingdoms.

Tips nr. 4 – Research bør alltid være aktiv

Mange har lett for å nedprioritere research fordi det ikke ser ut som at det gir noe gevinst i forhold til hva du må betale i ressurser og tid. Dersom du også tenker det samme, er det på tide at du følger dette tipset!

Rise of Kingdoms er et utrolig gjennomført og balansert spill på alle områder og de forbedringene som du oppnår med research er med på at du også er balansert. Tenk deg bare hva 5% ekstra bærekapasitet utgjør ved Farming?

Det er ikke mye å skryte av dersom du sender en styrke på 100 stk, men om styrken er på 100K blir 5% ekstra ganske så kjekt å ha.

Det anbefales at du følger opp Research treet like mye på begge ender (Militær og Ressurs).

Tips nr. 5 – En aktiv allianse er meget viktig for progress

I det du begynner å spille Rise of Kingdom’s tar det ikke lang tid før du plutselig er med i en klan. Sjansen for at denne klanen varer er av erfaring ganske så liten.

Spillere begynner å dabbe av og blir mindre pliktoppfyllende for sine andre klanmedlemmer. Før du vet ordet av det, er klanen inaktiv og du er alene mot resten av verden.

Så fort du merker at klanen dabber av, melder du deg ut og ser etter en mer aktiv klan som du kan samarbeide med.

Du trenger ikke å være redd for at ingen vil ta deg inn. Det kommer stadig nye tilbud til deg av andre klaner som jobber med å vokse seg stor.

Dette er fordelen med å være med i en Rise of Kingdom’s klan

 • Du kan bli med på større Rally Attack’s som byr på bedre utbytte dersom dere lykkes.
 • Dere samarbeider om å vinne over større territorium som byr på flere ressurser.
 • Du blir med på klan quester med høyere belønning.
 • Du er mindre attraktiv for de som søker noe enkelt å erobre.
 • Du kan få hjelp i form av gaver og soldater.

Tips nr. 6 – Bruk opp dine action points på Barbarians

Fra starten av er det viktig at du hele tiden bruker opp dine action points på Barbarer som vandrer rundt ditt territorium for å få inn gode belønninger for hver erobring.

Det som er så fint med angrepene på Barbarene er at dine soldater ikke dør. De blir kun skadet slik at du bare kan helbrede de når de er tilbake til ditt fort.

Alle belønningene som du får ved å beseire Barbarer er viktige i spillet etter hvert som du vokser deg mer mektig.

Personlig pleier jeg alltid å starte med å bruke opp mine action points når jeg er online i spillet. Før jeg skal legge fra meg telefonen eller gjøre noe annet, sender jeg mine ledere for å farme mens jeg likevel trenger de til noe annet.

Smart valg vil være å bruke Lohar til å bekjempe barbarer. Dette på grunn av alle buffer den har mot barbarer, økt xp og redusert kostnad for action points.

Tips nr. 7 – Vær smart når du skal oppgradere dine ledere

Du vil fort oppdage at det er utrolig mange ledere å velge mellom når du skal ta det rette valget og oppgradere. Bruker du ressurser på feil sted vil det påvirke din spillopplevelse betraktelig lengre ut i spillet.

Så hvilke ledere bør jeg prioritere i spillet?

Det er i hovedsak fire områder som styrken til de forskjellige lederne er splittet i.

 • De som er mer effektiv på farming.
 • De som er effektive mot PvE (Barbarians)
 • De som ditt forsvar ved eventuelle angrep.
 • De som dominerer ved eventuelle PvP angrep

Personlig mener jeg at det er viktig i startfasen å fokusere på de som utmerker seg på farming og PvE. Det er disse egenskapene som vil få deg raskere frem i spillet og etter hvert kan fokusere på PvP.

Jeg benytter Constance og Centurion til farming og Lohar til utrydding av Barbarer.

Tips nr. 8 – Så lenge du er online, bør alle dine scouts være aktiv

Scouts byr på utrolig mange gode overraskelser som spiller en viktig rolle tidlig i spillet. Alle oppdagelser er ressurser som vil hjelpe deg mye for din videreutvikling.

Noe av det du kan forvente å få er:

 • Krigere til din disposisjon
 • Kister som byr på diverse ressurser
 • Gull og sølvnøkler
 • Oppgradering i research treet
 • Og mye mer som jeg ikke kommer på i farten

Jeg tipper at du har utforsket hele kartet innen din HQ er passert lvl 12 dersom du passer på at dine scouts er i arbeid mesteparten av tiden.

Tips nr. 9 – Ikke vær gjerrig

Rise of kingdoms tips nr. 9 handler om å bruke inventory

Altså det jeg mener er at du ikke skal hamstre på ditt inventar dersom du kan dra nytte av å bruke det der og nå til din fordel.

Etter hvert som du vokser i gradene, vil diverse boosts og andre hjelpemidler ha mindre betydning for deg. Grunnen er ganske enkelt fordi effekten ikke har like stor innvirkning på deg som de en gang hadde.

Jeg sier ikke at du skal bruke opp alt du har, men prioriter å bruke det inventaret som har lavest lvl effekt mens det ennå har noe effekt på deg.

Ting som 1 min time boost vil så og si ikke ha noe som helst effekt på deg når det du trener eller utvikler tar flere dager å få fullført i spillet. Akkurat det samme gjelder research boost også. Ikke vær alt for gjerrig!

Tips nr. 10 – La boost resources være i fred dersom du ikke trenger de

Det er helt unødvendig å øke beholdningen din av ressurser dersom de ikke skal brukes. Dersom du blir angrepet og du taper slaget, vil du miste unødvendig mye ressurser.

Ditt nederlag går kun utover ressurser og tropp beholdning, men ditt inventar er noe som ingen kan ta fra deg.

Skulle du være ekstra uheldig og bli angrepet tidlig i spillet, er det greit at du kan restituere raskt med ubrukt resource boost.

Dette var da hva jeg mener er de top 10 beste nybegynnertips til Rise of Kingdoms. Det er selvfølgelig mange andre tips som er ytterst viktig i spillet, men det er først når du passerer tittelen som nybegynner.

Jeg skal se om jeg får tid til å lage en Rise of Kingdoms guide for den viderekommende om ikke lenge. Men i mellomtiden setter jeg pris på alle bidrag som kan være til hjelp i kommentarfeltet.

Leave a Reply

Denne nettstaden brukar Akismet for å redusere søppelpost. Lær korleis kommentarane dine vert handsama.