10 viktige tips til deg som tenker på å leie ut bolig med Airbnb

På grunn av den stigende interessen for tjene noen kroner med utleie av egen bolig, har vi listet opp 10 viktige tips til deg som skal leie ut bolig med Airbnb.

Tips nr. 1 – Ikke overselg din bolig på Airbnb

Det er ytterst viktig at du ikke overselger din bolig når du annonserer den på Airbnb. Dersom du har gitt kunden alt for høye forventninger, vil det oppleves som noe skuffende. Dette er noe som vil påvirke ditt rykte i det kunder skriver omtale fra sitt opphold.

Pass derfor på å heller være 100% ærlig med kunden. Har det oppstått noen forandringer i boligen etter du la ut annonsen, er det viktig at du oppdaterer din informasjon på Airbnb.


Tips nr. 2 – Som vert er du fleksibel ved inn og utsjekking

Av erfaring vil jeg påstå at fleksibilitet rundt innsjekking og utsjekking vil bidra til en “stjerne i margen. Det er ofte ugunstige flyavganger og forsinkelser som gjør at gjesten er avhengig av en utleier som har forståelse for dette.

For å kunne møte gjestens behov vil dette medføre at du må sørge for overlevering av nøkkel på alle døgnets tider. Andre alternativ er selvfølgelig nøkkelboks med kode eller samarbeid med et vaskebyrå som står for overleveringen.


Tips nr. 3 – Sørg for å ta gode bilder av boligen

Gode bilder er spesielt viktig for å trekke oppmerksomhet til ditt utleieprosjekt på Airbnb. Vi vet alle hvor viktig det er med et positivt førsteinntrykk. Førsteinntrykket varer og bidrar til større sjanse for at bookingen blir gjennomført.

Sørg for at bildene er lyse. Det ser fort mye mer innbydende ut for den potensielle gjesten som fortsatt ikke har bestemt seg.

Glad i reise? Her er 10 fakta om Sardinia, Italia


Tips nr. 4 – Lei ut rimelig i startfasen

Dersom du leier ut billigere enn konkurrentene dine, vil du samle opp flere gode omtaler på kortere tid. Når du endelig er blitt superhost er du mer konkurransedyktig, og derfor kan du enklere justere opp prisen til det du føler gir best avkastning.

Relevant: Her finner du retningslinjene til Airbnb


Tips nr. 5 – Minimalisme kan lønne seg

Vedlegg i 10 tips  til deg som skal leie ut din bolig i Airbnb. Ren og oversiktlig leilighet til utleie.
Her ser du en leilighet som er ryddig og oversiktlig, men vil du si at denne kan gå for å være minimalistisk? Kanskje er det litt for mye å være redd for ved Airbnb utleie?

Kvitt deg med alle “duppeditter” som samler støv. Innred heller boligen på en måte som gjør den enklere å holde den ren. Sørg for at møblene er slitesterke og er enkel å rengjøre dersom noen skulle være så uheldig å søle, som for eksempel vin i sofaen.

Bilder og speil trenger ikke å pryde alle veggene i boligen. Et par store bilder og et stort speil i gangen er mer enn nok for en Airbnb gjest.


Tips nr. 6 – Ikke hold igjen på informasjon

Jo mer informasjon du legger igjen til gjesten, jo større er sjansen for at alt går etter planen.

Hva med en ringperm med kategorisert informasjon? En kategori kan være hvitevarer der du forklarer klart og enkelt hvordan man skal gå frem dersom dette skal benyttes. En kategori for husregler og en for nød-nummer osv.


Tips nr. 7 – Rent rent rent

Airbnb boligutleie krever kontinuerlig renhold mellom oppholdene.
Alle boliger for utleie skal være grundig rengjort før gjesten ankommer. Dette betyr at alle gjenstander må flyttes på under rengjøringen.

At boligen er ren i det gjesten sjekker inn, er uten tvil en av de viktigste punktene for den som skal drive med utleie via Airbnb.

Dersom gjesten opplever at det ikke er så rent som gjesten kanskje forventer ved slike opphold, er det høy sannsynlighet for at dette vil bli nevnt i en omtale etter besøket.

Dersom du ikke har tid til å vaske selv er det viktig at du investerer i et vaskebyrå som er nøye på renholdet. Det å spare inn penger på rimelig renhold kan fort slå tilbake negativt på sikt.


Tips nr. 8 – Drikke og noe å tygge på

Ikke la kjøleskapet stå tomt når gjesten kommer. Selv om vannet fra springen kan drikkes, kan det føles trygt for gjesten å se at det er to vannflasker og kanskje en brus i kjøleskapet.

Bare det å kjøpe inn noen firstprice produkter som nøtter og potetgull utgjør mye for gjesten, selv om det ikke var all verdens utgift fra din side.


Tips nr. 9 – Det nødvendige for gjesten

Sørg for at gjesten har tilgang til alt det nødvendige. En paraply hengende på gangen i tilfelle det skulle regne, strykejern og strykebrett i klesskapet og selvfølgelig et førstehjelpskrin som er lett tilgjengelig.

Tenk over hva som typisk kan skje når du leier ut din bolig. Er det ekstra lyspærer tilgjengelig dersom ei pære skal plutselig slutte å lyse? Hva med batteri til fjernkontroll og røykvarsler?


Tips nr. 10 – Ha en velkomstbok tilgjengelig til din Airbnb gjest.

Innstrukser for Airbnb gjesten som skal leie av deg.
En organisert ringperm med informative fristelser for gjesten er positiv reklame.

Med en velkomstbok tilgjengelig, har din gjest muligheten til å orientere seg i ditt område. Dette er også din mulighet til å “reklamere” eller anbefale diverse restauranter, puber, turområder og andre severdigheter som du ønsker at din gjest skal få oppleve.

Kanskje kan du legge ved noen brosjyrer fra steder som du har gjort en avtale med og kan tilby rabatter?

Kilder:

Utover våre 10 viktige tips til deg som skal leie ut bolig med Airbnb, setter vi stor pris på andre utleietips i kommentarfeltet som kan være til hjelp for våre lesere. Takk.

Leave a Reply

Denne nettstaden brukar Akismet for å redusere søppelpost. Lær korleis kommentarane dine vert handsama.