10 utrolige fakta om Hjemme Alene

Hjemme Alene er for de fleste en kjent film tittel og har for mange blitt en tradisjon å se i førjulstiden. Men har du noe kjennskap til filmen bortsett fra det du ser på TV’n? Vi har samlet sammen noen meget interessante opplysninger om denne fantastiske filmen som du sikkert vil sette pris på å lese gjennom. Her er 10 utrolige fakta om Hjemme Alene.

Fakta nr. 1. Huset fra filmen Hjemme Alene

Dette massive huset like utenfor Chicago er hvor all spenningen og juleminnene har sitt opphav. Selv om mye av innspillingen ble utført i et studio, er det likevel mange opptak som ble gjort i det originale huset.

For den som er interessert i å vite adressen, så kan du notere deg: 671 Lincoln Ave,
Winnetka, IL 60093

Huset ble sist solgt i 2012 for 1,5 millioner dollar. Med på kjøpet, må de nye huseierne tolerere tusenvis av nysgjerrige tilhengere av julefilmen som kommer for å ta bilder av det som en gang var fylt opp med primitive, men effektive feller.


Les også: 10 utrolige frakta om Hjemme Alene 2


Fakta nr. 2. Macaulay Culkin fikk rollen som Kevin McAllister takket være rollen i “Uncle Buck”

Culkin vokste opp i en fungerende familie og hans beryktede far, Kit, fremsto som en noe uprofesjonell manager. Kevin Macaulay begynte å opptre allerede da han var seks år gammel og fikk sin første store rolle på skjermen i 1989 med John Hughes ” Onkel Buck, “. Det var hans prestasjoner i “Uncle Buck”, der han fremsto som ganske så veslevoksen som åpnet døren for rollen i Hjemme Alene.

“John Huges elsket Macaulay sine prestasjoner i filmen Uncle Buck og var derfor ivrig på å få ham med på en større rolle i en ny film”

Chris Colombus som er mannen bak filmen Hjemme Alene, hadde flere andre unger som fikk komme på audition for rollen som Kevin, men det var mer for å være rettferdig. Det var vel egentlig bestemt lenge før hvem som skulle få rollen.


Fakta nr. 3. Joe Pesci hadde store problemer med å passe på sitt “munnbruk”

Fakta er at Joe Pesci hadde problemer med banning i Julefilmen Hjemme Alene.

Joe Pesci er ikke den skuespilleren som du ser gå igjen i barne og familie filmer. Chris mente likevel at Joe Pesci ville passe perfekt for rollen som “Harry Lime” og at han skulle improvisere under scenene der han var sint. Dette skulle vise seg å være ganske så vanskelig men den munnbruken han ellers var vant til.

Colombus foreslo at han skulle bruke ordet “fridge” i stede for det F-ordet han ellers var vant til å bruke. Dette skulle vise seg å bidra til mye mindre reshoots når ordet “fridge” ble benyttet.


Fakta nr. 4. The Old Man Marley var egentlig ikke med i det originale manuset.

Home Alone stjernen i kirken med old man Marley.

Hughes skrev opprinnelig “Home Alone” som en rett, “Tre Stooges’-style action komedie, men Columbus følte at filmen trengte noe mykere og mer emosjonelle handlinger mellom komiske skrik og fall.
Columbus kom opp med historien om den skumle naboen spilt av den avdøde karakterskuespiller Roberts Blossom etter Hughes leverte første manuset utkast. Han følte det trengs en mer sentimental side utover bare Kevin som blir skilt fra sin familie. Så han hentet inn et tegn som vettskremt Kevin først, men endte opp med å redde ham. At Kevin hjalp også gjenforene sin nabo med sin eks-familien bidro ytterligere kjøre hjem filmens avhandling om betydningen av familie og tilgivelse. Se, det er ikke alt om alvorlige skader.


Fakta nr. 5. Daniel Stern hylte ikke på ordentlig da en tarantella ble plassert på ansiktet.

I det “Marv” setter i et latterlig hyl mens den ekle skapningen var i ansiktet, ble det spilt inn uten lyd. I frykt for at den 8-bente skapningen skulle bite av frykt, valgte de heller å legge på lyden i etterkant.

Daniel insisterte også på at de fikk bare en sjanse på dette klippet. Han ville ikke gjenta innspillingen om den ikke ble bra nok første gang.


Fakta nr. 6. Scenen der kjelleren blir oversvømt, ble filmet i et basseng.

De fleste scenene fra filmen ble filmet i Illinois, men en av de mer kompliserte scenene var når Wet Bandits la igjen sitt “visittkort” i nabokjelleren.

Mot slutten av filmen etter at Marv og Harry hadde fått kjørt seg på alle fellene som Kevin hadde rigget til i huset, forsøkte Kevin å gjemme seg i kjelleren til naboen mens han ventet på at politiet skulle dukke opp.

Denne oversvømte kjelleren var ikke filmet i nabohuset, men ble filmet på en skole like ved der de bygget opp settet i et tomt svømmebasseng. Det samme bassenget ble benyttet da de bygget kjelleren i hjemmet til Kevin.


Fakta nr. 7. Pesci bet fingeren til Culkin på ordentlig da han ble fanget i nabokjelleren

Kevin henger på en dørknagg fra julefilmen Hjemme Alene

Pesci var noe overivrig i sluttscenen før Marley skulle slå til med snø spaden. I det fingeren til Macaulay var i munnen ble det med uhell bitt såpass hardt at han den dag i dag har et bitemerke på fingeren etter innspillingen.


Fakta nr. 8. En fransk regissør hevdet den opprinnelige “Home Alone” var basert på hans film

Hollywood er full av krav og søksmål der det påstås at en ide er blitt stjålet.
“Home Alone “er selvfølgelig ikke noe unntak. Den Franske filmskaper Rene Manzor hevdet at Hughes hadde innhentet ideen fra sin rystende thriller ‘3615 Kode Pere Noel “(eller” Game Over “i Amerika) som handler om en gutt som forsvarer sitt hjem og en svak bestefar som var en sinnsforvirret mann kledd som Julenissen.

Manzor prøvde seg på et oppgjør med Fox og truet med å saksøke over to likheter ved filmen.


Fakta nr. 9. Buzz sin kjæreste er en mann med sminke.

Det var for å ikke såre noen at filmskaperen Chris heller valgte å bruke sin egen sønn. Sminket som ei jente ble dette ansiktet ganske så “VOFF” ut fra Kevin sitt synspunkt.


Fakta nr. 10. “You guys give up, or are you thirsty for more?”

Dette var en linje som ble som ble improvisert. Linjen var ikke i manuset men ble en erstatning for kommentaren: “You guys give up? Have you had enough pain?”

Vi håper innlegget var av interesse og at du lærte noen nye fakta om Hjemme Alene. Skulle du sitte på noe informasjon om filmen som ikke er ført opp, setter vi stor pris på ditt bidrag i kommentarfeltet. Takk 🙂


Leave a Reply

Denne nettstaden brukar Akismet for å redusere søppelpost. Lær korleis kommentarane dine vert handsama.