10 tips på en dårlig dag

Alle kan ha en dårlig dag en gang i blant, og selv om det går over, er det kjipt når det skjer. Men hva kan man gjøre for å få dagen bedre? Her er 10 tips.

#1: Tren
Trening frigjør endrofiner som gir lykkefølelse. Man føler seg ofte bedre etter en god økt, så selv om det ikke frister: Do it!

#2: Musikk
Hør på musikk som får deg i god stemning. Musikk kan hjelpe på humøret og rett og slett få dagen til å bli litt bedre.

#3: Vær sosial
Finn på noe med venner, familie eller kjæreste. Det å være sosial vil få tankene dine over på noe annet og mest sannsynlig få deg i bedre humør.

#4: Se en komedie
Enten det er en film eller en morsom serie, komedier er skapt for å få oss til å le. Kanskje vil du ikke sitte å gapskratte, men i bedre humør, det blir du nok.

#5: Det er en dårlig dag, ikke et dårlig liv!
Det er viktig å huske at det du har er en dårlig dag, ikke et dårlig liv. Det vil være bedre i morgen. Blir det ikke bedre i morgen, vil det bli bedre dagen etter det. Men hva om det aldri blir bedre tenker du kanskje? Det blir det nok, bare fortell deg selv det samme, dag etter dag: I morgen blir det bedre. Fordi en gang en dag, må det jo bli bedre, ikke sant?

#6: Fokuser på det du har fått til, i stedet for det du ikke har fått til
Kanskje har du ikke fått vasket huset, skrevet ferdig bacheloren og laget middag fra bunnen i dag, men du har jo vasket klær og gjort noen oppgaver? Bra! Gi deg selv annerkjennelse for det du faktisk har fått til og ikke tenk så mye på hva du ikke har gjort. Det kan du vel gjøre i morgen?

#7: Plei deg selv
Ha en skikkelig pleiedag/kveld der du tar et langt bad/en lang dusj, bruker ansiktsmaske, barberer deg og smører deg inn med gode kremer. Du vil føle deg mye bedre etter å ha hatt litt egenpleie.

#8: Vær den beste utgaven av deg selv (utvendig)
Litt sminke, fine klær og et ekstra kvarter på å ordne håret kan gjøre underverker på en dårlig dag. Når du føler deg pen vil humøret og selvtilliten øke.

#9: Hva gleder du deg til?
Sett opp en liste over alle ting du ser frem til. Kanskje skal du på ferie? Møte en venninne i morgen? På fest til helga? Skriv opp alle slike ting og prøv å kjenn på at dette faktisk er noe du ser fram til og gleder deg til.

#10: Skriv hva du føler
Det kan hjelpe å skrive ned hva du føler og tenker, slik at du får sortert tankene og følelsene dine. Dette kan også hjelpe deg til å finne ut hvorfor du egentlig har en så dårlig dag som du har.

Kilder:
http://www.digidexo.com/v1VY45O2.html
http://hegetorresdal.blogg.no/1327515161_mine_10_feel_good_bud.html

Leave a Reply

Denne nettstaden brukar Akismet for å redusere søppelpost. Lær korleis kommentarane dine vert handsama.