10 tips mot vinterhud

Tørr, blek og sprukken hud er noe mange nordmenn sliter med om vinteren. Temperaturforskjellene ute og inne, tørr luft og dårlig inneklima er ofte årsakene. Men hva kan man gjøre for å beholde huden fin gjennom hele året? Her får du 10 gode tips.

#1: Drikk vann
For å holde huden frisk, sunn og med en riktig fuktighetsbalanse er rikelig med vann nødvendig. Vann hjelper kroppen med å få tilført næringsstoffer og bli kvitt avfallsstoffer.

#2: Smør kroppen fra innsiden og ut
Det er viktig å få i seg nok sunne fettstoffer for at huden ikke skal tørke ut. Fet fisk, nøtter og olje bør inngå i kostholdet. I tillegg kan det være nødvendig med et tilskudd med omega 3.

#3: Smør med en god fuktighetskrem
Sliter du med tørr hud er det viktig å smøre huden med en god fuktighetskrem hver morgen og krem. A-derma sin serie er å anbefale da produktene ikke inneholder parfyme. I tillegg lindrer kremene kløende og rød hud.

#4: Aldri sov med sminke
Sover man med sminke kan det føre til tørr, gusten og sensitiv hud. Rens huden godt før du legger deg slik at huden får puste gjennom natten.

#5: Prioriter søvnen
Nok søvn gjør at huden enklere klarer å holde seg frisk og sunn. Har du tørr hud, er det ekstra viktig at du sover nok.

#6: Peel huden
Bruk en skånsom peeling og peel ansiktet og kroppen en gang i uken. Dette vil fjerne døde hudceller og gjøre at fuktighetskremen trekker ekstra godt inn i huden.

#7: Ansiktsmaske
En god og næringsrik ansiktsmaske vil gi huden den fuktigheten og vitamintilskuddet den trenger. Bruk gjerne ansiktsmaske en gang i uken, etter å ha skrubbet huden.

#8: Kuldekrem
Kuldekrem sparer huden for temperaturforskjellene den opplever om vinteren. Går man mye inn og ut i løpet av en dag er kuldekrem absolutt å annbefale.

#9: Bekytt leppene
Leppene er ekstremt utsatt om vinteren og det er derfor viktig å beskytte de med en fet leppomade.

#10: Dusj mindre
Vann og såpe tørker ut huden. Det å ikke dusje oftere enn hver tredje, maks annenhver, dag er et godt tips. Bruk også milde såper uten parfyme når du dusjer og smør huden med fuktighetskrem når du er ferdig.

Kilder:
http://www.klikk.no/mote/detnye/skjonnhet/article886543.ece
http://www.klikk.no/mote/detnye/skjonnhet/article641340.ece
http://www.klikk.no/mote/detnye/article403924.ece
http://www.hudenmin.no/voksen/om/om_vinterhud.aspx
http://www.plusstid.no/Skjoennhet-og-velvaere/Hudpleie/Faa-sunn-vinterhud

Leave a Reply

Denne nettstaden brukar Akismet for å redusere søppelpost. Lær korleis kommentarane dine vert handsama.