10 tips mot statisk hår

Statisk hår er noe mange plages med, spesielt nå som det er vinter. Tørt hår, variasjon av temperaturer og friksjon er vanligvis årsaken. Men hva kan man gjøre for å unngå at det ser ut som du har fått deg et elektrisk støt? Her er 10 tips som hjelper deg til å få et sunt og fint hår, selv om det er vinter.

#1: Fuktighetsgivende shampo og balsam
Bruk en fuktighetsgivende shampo og balsam. Balsam er spesielt å bruke siden balsam inneholder positivt ladde molekyler. Disse molekylene nøytraliserer ladet hår.

#2: Hårkur
Kur håret med en fuktighetsgivende kur minst en gang i uken for å være sikker på at håret får den fuktigheten det trenger. En hodebunnskur er også smart, da den pleier hodebunnen og hjelper til med å få en sunn hodebunn som produserer normalt med fuktighet.

#3: Hårolje
Hårolje i tuppene er et godt tips da det gir håret fuktighet og glans i stedet for tørt og pistrete hår. Moroccan oil er å anbefale da den ofte skårer som best i test i forskjellige tester av hårolje.

#4: Leave-in-balsam
En fuktighetsgivende leave-in-balsam eller balsamspray som ikke skal skylles ut kan gjøre håret mindre statisk utover dagen. Det kan også være smart å ha balsamspray med seg i vesken om håret likevel skulle bli elektrisk.

#5: Hårspray i luer og hatter
Spay luer, hatter osv. med hårspray før du tar dem på. Dette vil hindre at håret står til alle kanter når du tar av hodeplagget.

#6: Rett type hodeplagg
Hodeplagg og skjerf i syntetiske stoffer eller ull øker friksjonen og er derfor ikke gunstig om man plages med statisk elektrisk hår.

#7: Ikke vask håret hver dag
Når man vasker håret forsvinner det naturlige fettlaget. Hårvask hver dag vil derfor tørke ut håret, selv om man bruker fuktighetsgivende produkter.

#8: Naturbørste
En naturbørste vil forhindre statisk hår i tillegg til at den er snillere med håret enn en vanlig hårbørste, noe som vil føre til mindre slitt hår. En stor kam med tagger er også et alternativ.

#9: Anti-statisk hårføner
Føning av hår kan lett gjøre det statisk. Er du likevel avhengig av å føne håret bør du bruke en anti-statisk hårføner. Hårfønenere med keramikk, en såkalt ioisk hårføner forebygger statsik elektrisk hår.

#10: Riktig kosthold
Det er også viktig å smøre hodebunnen innenfra. Statisk hår har som sagt en sammenheng med tørt hår, og dermed også en tørr hodebunn. Sunt fett, vitamin-A og omega 3 er viktige stoffer å få i seg for å smøre hodebunnen fra innsiden og ut. For å få i seg nok av dette kan tilskudd sammen med et kosthold som inkluderer matvarer som avokado, fet fisk og nøtter være nødvendig.

Kilder:
http://www.kk.no/livsstil/trikset-som-redder-deg-fra-statisk-h%C3%A5r-25763
http://www.klikk.no/kvinneguiden/mote/article742277.ece
http://wa2wo.blogg.no/1386772192_hvordan_bli_kvitt_sta.html
http://stylista.no/trender-og-guider/nettenesteas-8-tips-til-vakkert-vinterh%C3%A5r

Leave a Reply

Denne nettstaden brukar Akismet for å redusere søppelpost. Lær korleis kommentarane dine vert handsama.