10 tips mot mensensmerter

Mensen er noe herk. Smertene som følger med kan for mange være ekstreme. Disse smertene kommer av  kramper eller sammentrekninger i livmoren utløst av hormoner. Men hva skal man gjøre både for å lindre og forebygge smertene som kommer med mensen? Her er ti tips.

#1: Varmeflaske
Det å legge en varmeflaske inntil området der det er vondt er noe som mange synes funker aller best.

#2: Pass på å få i deg nok magnesium
Magnesium får musklene i kroppen til å slappe av, mens ved for lite inntak av stoffet får man lettere kramper. Menstruasjonskramper er jo en type krampe, så ved å få i seg nok magnesium forebygger man dette.  

#3: Tren
Det frister kanskje ikke så alt for mye, men får du det til: Tren. Trening setter i gang blodsirkulasjonen i kroppen, noe som fører til økt blodgjennomstømning til vevet rundt smertene. Sammentrekningene i livmoren som fører til forsnerving av blodårene og dermed smerter, vil bli minsket. Ved å trene regelmessig ellers også vil du mest sannsynlig oppleve mindre smerter under mensen.

#4: Smertestillende
Prøv ut forskjellige typer smertestillende og finn ut hva som fungerer best for deg når det gjelder mensensmerter.

#5: Behagelige klær
Stramme klær kan gjøre vondt verre. I tillegg er man ofte også oppblåst under mensen, noe som gjør at man kanskje føler man må holde inn magen hele tiden om man har på for tettsittende gensere. Ta derfor på både bukse, truse og genser som ikke strammer, slik at du både slipper mer vondt på grunn av at det strammer og kan puste godt uten å lure på om folk tenker at du enten er gravid eller har lagt på deg ti kilo.

Cosy Clothes

#6: Aloe heat lotion
Denne kremen kan gjøre underverker. Smør den inn på de vonde områdene. Etter hvert vil området føles enten kaldt eller varmt, begge deler er normalt. Hvem vet? Kanskje det funker så bra at su slipper å hive innpå med piller?

#7: Hvile
En time i senga eller på soffan der du bare ligger å hviler/sover, eventuelt sammen med en varmeflaske, kan gjøre underverker.

#8: Onani og sex
Både opphisselse og utløsning øker blodgjennomstrømingen i vevet og kan dermed lindre mensensmertene. Mange mannfolk vil ikke kjøre brannbil, så da er onani en god løsning.

#9: Ta et varmt bad
På samme måte som varmeflakse kan et varmt bad hjelpe. I tillegg blir du kanskje mer avslappet og krampene roer seg.

#10: Finn en god stilling
Legg deg i den stillingen som er minst smertefull. Mange synes det å ligge som en ball hjelper, andre synes det er best å ligge på magen.

Kilder:

http://www.carolinebergeriksen.no/2015/03/02/slik-overlever-du-mensen-og-egglosningsmerter/

http://julianem8.blogg.no/1430916190_7_tips_mot_mensen_sme.html

http://www.ung.no/pubertet/2666_Menstruasjonssmerter.html

http://www.abcnyheter.no/livet/2012/03/29/148631/slik-blir-du-kvitt-menssmerter

http://www.klikk.no/kvinneguiden/helse/article743370.ece

Leave a Reply

Denne nettstaden brukar Akismet for å redusere søppelpost. Lær korleis kommentarane dine vert handsama.