10 tips for lengre hår

Mange sliter med å få håret langt. Også skal det jo se fint ut, samtidig. Om håret vokser sakte kan dette være en utfordring. Her får du 10 tips til hvordan du lettere kan få et langt, fint hår.

#1: Klipp, men ikke for mye
Det er viktig å klippe håret når det er slitt. Om ikke vil det vokse saktere og “spise” seg oppover. Men håret vil aldri bli lengre om du klipper det like kort hver gang. Løsningen vil være å unngå slitasje på håret, så godt det lar seg gjøre. Mange av tipsene nedenfor hjelper deg med akkurat det.

#2: Hårtørking
Når du skal tørke håret etter en dusj bør du unngå hårføner. Unngå også å rive og slite i håret. Det som sliter minst på håret er å klappe det litt tørt, for å så lufttørke det.

#3: Ikke børst håret når det er vått
Håret er mer utsatt for skade når det er vått, og bør dermed ikke børstes. Vent heller til det er tørt.

#4: Unngå rettetang o.l
Rettetang og hårfønere sliter ekstremt mye på håret. Prøv å klare deg uten. Om du absolutt ikke klarer det bør du tenke over hva som er viktigst? Langt hår eller rett/krøllet hår hver dag?

Når du til spesielle anledninger skal fikse håret med varme redskaper, husk alltid å bruke noe varmebeskyttende spray.

#5: Naturbørste
En naturbørste sliter mye mindre på håret enn vanlige børster.

#6: Balsam og hårkur
Det er viktig å bruke balsam når man dusjer. Balsam lukker skjell-lageret i håret. Dette skjell-lageret beskytter håret mot skader utenfra. Husk også å bruke en god hårkur i ny og ned, helst 1 gang i uka, slik at håret holder seg sunt og friskt.

#7: B-vitamin
Det å få i seg nok B-vitaminer er viktig for at håret skal vokse fortere.

#8: Unngå hårstrikker med metallfester
Metallfestene sliter mye på håret.

#9: Dusj sjeldnere
Håret blir fortere slitt om du vasker det ofte. Prøv derfor å venne på håret å dusje sjeldnere, gjerne maks 2-3 ganger i uka. Mindre dusjing hjelper også mot tørr hud og atopisk eksem.

#10: Unngå å bleke håret
Det å bleke håret er noe av det verste man kan gjøre om man ønsker langt og fint hår. Unngå også striping av håret. Om man absolutt skal farge det er en hårfarge mørkere enn din egen det beste for håret.

Kilder:
http://www.plusstid.no/Skjoennhet-og-velvaere/Haarpleie/Tips-for-langt-og-vakkert-haar
http://krisssy.blogg.no/1372157490_tips_for__f_lengre_hr.html

Leave a Reply

Denne nettstaden brukar Akismet for å redusere søppelpost. Lær korleis kommentarane dine vert handsama.