10 tips for et bedre sexliv

Det er ikke noen hemmelighet at sexen ofte dabber av når man har vært sammen lenge. Man har sex sjeldnere og når man først har sex er det gjerne den samme gamle regla. Pliktsex forekommer oftere og oftere og en eller begge partene har kanskje mistet lysten. Men hva skal man gjøre for å få et bedre sexliv?  Her kommer det 10 tips:

#1: Snakk sammen om problemet
Snakk sammen om hvordan sexlivet deres egentlig er. Snakk om hva dere har lyst til å gjøre seksuelt og vær åpne med hverandre. En åpen dialog er et must for å få et bra sexliv til å vare.

#2: Snakk om deres indre fantasier
Mange har kanskje en fantasi som partneren ikke vet om? Slik bør det ikke være i et godt forhold. Enten det er et spesielt rollespill, bondage eller sex på offentlige plasser; våg å snakk med partneren om det! Det er også viktig å være åpen til fantasier som partneren betror deg med. Ikke døm eller si nei med en gang uten å faktisk ha prøvd det. Kanskje fører det til at du også tenner på denne seksuelle leken, selv om du i starten tenke “nei er du gal”?

#3: Vær intime
Det er lov til å være intime uten at det fører til sex. Få tilbake nærheten i forholdet ved å  kose, kysse og flørte mer med hverandre.

#4: Ikke ta det så alvorlig
Sex, og leken rundt det, skal være gøy, spennende og tirrende. Det er ikke farlig å prøve nye ting. Det er heller ikke farlig å utforske sin egen seksualitet og finne ut hva man faktisk liker og tenner på. Ikke ta deg selv så høytidelig, men prøv heller å finne fram den lekne siden i deg.

#5: Ikke syt og klag
Dersom du synes dere har for lite sex sammen, ikke syt og klag. Prøv heller tipsene både over og under. Er du mer kåt enn partneren din er det viktig å finne ut hvordan partneren blir tent. En ting er sikkert, partneren din blir ikke tent av at du maser og klager om sex konstant. Sett dere ned og snakk om hva som tenner dere, slik at begge har en mulighet til å få partneren kåt når man selv er det.

#6: Variasjon
Pass på at sex ikke blir en vane en av partene gjør bare fordi han eller hun “må”. Prøv ut forskjellige ting, gjerne skriv en så lang  liste som mulig over ting dere vil prøve. Dermed har dere alltid noe uten om det vanlige dere kan gjøre.

#7: Leketøy
Sjekk ut nettbutikker med sexleketøy i eller gå i en butikk hvor de selger erotisk leker og klær. Det å sprite opp sexlivet med leketøy kan gjøre susen. Kjøp gjerne mange forskjellige leketøy eller kjøp leker regelmessig, slik at dere alltid har noe som frister.

#8: Gi og ta
Det er viktig å gi av seg selv i senga. Ikke vær egoistisk og krevende. Jo mer du gir, jo mer vil du mest sannsynlig få tilbake også. Føler du at du gir og gir og aldri får noe tilbake, er dette et problem dere må ta opp. Det kan også være at partneren din gir mye mer av seg selv enn du aner. Det som for deg ikke virker spesielt krevende å gjøre kan for han eller henne være nettopp det. Det kan være enklere å tenke over hva man gir enn det man får, slik at kanskje begge parter går å tenker at det er de som gir mest. Det er derfor viktig å ta opp dette på en skikkelig måte uten å være skråsikker i sin sak. Vær heller åpen for hva partneren har å si og finn en løsning på problemet sammen.

#9: Respekter hverandre
Om partneren din absolutt ikke føler for sex en dag, ikke prøv å tving det gjennom. Respekter partnerens ønsker og behov, samtidig som du må respektere ting partneren ikke har lyst til. Selfølgelig må man ofre seg for hverandre, men det finnes grenser. Denne grensen er det viktig å finne sammen. Gjensidig respekt vil nemlig gi et bedre sexliv.

#10: Hygiene
God hygiene er et must for at partneren din skal ha lyst på deg. Sørg for å vaske deg nedentil og under armene daglig. Barber deg om partneren din liker det. Pynt dere gjerne for hverandre, etterhvert vet man ofte hva partneren din tenner på å se deg i.

Kilder:
http://iform.nu/sunn-livsstil/sex/sex-planlegg-i-hverdagen
http://www.vg.no/nyheter/innenriks/sex-og-samliv/slik-faar-du-mer-og-bedre-sex/a/2686894/
http://www.nettavisen.no/nyheter/slik-far-du-bedre-sex/3347542.html

Leave a Reply

Denne nettstaden brukar Akismet for å redusere søppelpost. Lær korleis kommentarane dine vert handsama.