10 tips for bedre sefies

 

 

Selfies er kommet for bli, og hvem vil vel ikke få de til best mulig? Det finnes nemlig mange tips og triks for å få til et godt bilde av seg selv og mange av de fine bildene du ser på instagram ligger det mye arbeid bak. Men man trenger ikke å bruke mange timer hver dag for å ta gode bilder, med mindre dette er noe man ønsker. Her får du 10 enkle tips for å ta bedre selfies, og husk, øvelse gjør mester!

 

#1: Dagslys
Bildekvaliteten er mye bedre i dagslys og i tillegg ser man ofte bedre ut selv i dagslys også.

 

#2: Filter
Prøv ut mange forskjellige filter, gjerne alle som er på f.eks instagram eller andre redigeringsprogram, og velg det som ser best ut.

 

#3: Bakgrunn
Bakgrunnen bør ikke være et rotete rom eller en søppelplass. Fin en fin eller nøytral bakgrunn slik at bakgrunnen gir et finere bilde og ikke tar bort oppmerksomheten fra det viktigste i en selfie; deg.

 

#4: Finn din beste side
Det er få som ser best ut rett forfra. Finn ut om du ser best ut fra høyre eller venstre side og hvordan du skal holde hodet for å se best mulig ut. Ansiktsuttrykk er også viktig. Kanskje ser du best ut når du smiler? Eller når du ser litt mer alvorlig ut?

 

#5: Kreativitet
Tar du mange selfies er det bare irriterende og kjedelig om du legger ut plenty selfies fra samme vinkel og med samme ansiktsuttrykk. Prøv å ta selfies i kreative omgivelser og finn flere vinkler som fungerer for deg og ditt ansikt. Kanskje er selfiestang noe for deg? 

 

#6: Dropp blitsen
Bilder blir ofte bedre uten blits. Blits blir gjerne blir for hardt og brutalt for en god selfie. Sørg heller for godt dagslys.

 

#7: Sminke
Sminke kan fremheve det du er fornøyd med og skjule det du er mindre fornøyd med. Rett sminke kan gjøre underverker for selfien din. Les 10 sminketips her.

 

#8: Plassering
Det ser ofte bedre ut om du plasserer deg litt på siden av bildet, i stedet for i midten.

 

#9: Løft haka
Det er viktig å løfte haka, blant annet for å unngå dobbelthake på selfien din. Dobbelhaka kan også komme frem om du ta bilde nedenifra. Det er generelt mest flatterende å ta bilder av seg selv ovenifra.

 

#10: Ikke selg sjela di for likes
Det å vise hud gir likes. Det er ikke noe tvil om det. Men før du poster en selfie med crazy kløft eller rett og slett en rompeselfie, tenk over hvordan du vil framstå for omgivelsene. Er det dette jeg vil at folk skal tenke om meg? Er likes så viktig at jeg MÅ legge ut et bilde av rompa/puppene mine? Hva vil fremtidige arbeidsgivere tenke? Hva vil mamma og pappa tenke? Dette er spørsmål som helt tydelig ikke blir tenkt så veldig mye på.

 

Kilder:
http://www.glennhenriksen.no/2015/11/12/slik-tar-du-en-god-selfie/
http://www.minmote.no/#!/artikkel/22926396/slik-tar-du-perfekte-selfies-les-ekspertenes-beste-tips
http://www.side2.no/annonsebilag/imponer-med-selfies-som-skiller-seg-ut/3423133575.html
http://martinlitwicki.blogg.no/1423254986_slik_tar_du_bedre_sel.html
http://www.abcnyheter.no/livet/2013/12/04/188302/13-tips-til-ta-fine-bilder-av-seg-selv
http://www.nrj.no/5-tips-for-a-ta-bedre-selfies/artikkel/605413/

Leave a Reply

Denne nettstaden brukar Akismet for å redusere søppelpost. Lær korleis kommentarane dine vert handsama.