10 tips for bedre karakterer

#1: Notater
Skal du øve til en stor prøve, ta notater. Begynn med å lese gjennom ett og ett avsnitt/underoverskrift, og skriv ned det viktigste fra hvert av avsnittene/underoverskriftene. Gjerne skriv med egne ord. Ha overskrifter og orden i notatene du skriver. Etter at dette er gjort, tar du kun å leser på notatene. Du vil da lære deg det viktigste og prøven vil ikke lenger virke uoverkommelig. De færreste klarer å lære seg 100 sider på rams.

#2: Les høyt
Leser man høyt, vil man lære stoffet bedre enn om man leser “inni seg”.

Bilderesultat for studie

#3: Ta pauser
Pauser er viktig for å klare å holde konsentrasjonen oppe. Bestem deg for å f.eks. jobbe flittig i en halvtime, for å så ta ti minutt pause. Det går også ann å bestemme seg for å gjøre ferdig en oppgave/et fag for å så gjøre f.eks. litt husarbeid, for å så gjøre en ny oppgave/et nytt fag. Gjenta til du er ferdig med dagens gjøremål.

#4: Sett deg mål
Sett deg mål for hvilke karakterer du ønsker å oppnå i de forskjellige fagene. Tenk også over hvorfor du vil ha karakterene du har satt deg, og skriv ned disse grunnene. Dermed har du en “motivasjonslapp” du kan se tilbake på når motivasjonen er på bunn.

#5: Tren
Trening gir deg mer motivasjon og glede i hverdagen. Er man flink med treningsrutinene vil man merke at det blir enklere å både lære og sitte i ro når man må gjøre skolearbeid. Konsentrasjonen vil også bedre seg med regelmessig trening.

#6: Skriv notater for hånd
Skriver man for hånd vil man huske mye mer av stoffet enn om man skriver på PC.

#7: Legg bort sosiale medier
Ha full fokus på skolearbeidet når du gjør lekser eller øver til en prøve. Legg bort alt av instagram, snapchat og twitter. Ha et klart skille mellom studietid og fritid.

#8: Unngå skippertak
Skippertak er alt annet enn bra for karakterene. Sett opp en plan over uken eller måneden (dag for dag) der du har god tid til å gjøre hver enkelt oppgave. Fyll inn etterhvert som du får mer lekser eller flere prøver.

Bilderesultat for studere

#9: Få noen til å spørre deg
Skriv opp ulike spørsmål som du tror er relevante til prøven. Skriv også ned svarene. Få deretter noen til å spørre deg ut, uten at du får noen form for hjelpemidler. De spørsmålene du svarer feil på, må du igjen svare på i runde 2. Fortsett helt til du har klart alle spørsmålene.

#10: Et liv utenom skole
Det er viktig at livet ikke bare handler om skole. Kanskje gir det gode resultater der og da, men om man fortsetter vil man mest sannsynlig gå rett ned i kjelleren. Sett av tid til å gjøre noe du liker. Være sosial, trene eller en annen hobby. I lengden vil det være det beste for både karakterene og helsen.

Les også: 10 mest populære utdanninger i Trondheim
Kilder:
https://www.ung.no/skolen/2519_Hvordan_f%C3%A5_bedre_karakterer.html
https://www.learnlink.no/blogg/52-tips-og-triks-til-eksamen
https://www.nrk.no/nordland/disse-radene-gir-deg-toppkarakter-1.8321253
http://krisssy.blogg.no/1446740518_mine_beste_studietips.html

Leave a Reply

Denne nettstaden brukar Akismet for å redusere søppelpost. Lær korleis kommentarane dine vert handsama.