10 tips for å spare penger

Det å være økonomisk kan være vanskelig. Kanskje bruker du å være helt blakk siste uka før neste utbetaling? Eller kanskje ønsker du å sette av mer til sparing? Eller kanskje økonomien er så trang at du ikke vet hvor du skal gjøre av deg? Uansett hvilken grunn du har til å ville bli flinkere med penger, her får du 10 tips:

#1: Matpakke
Enten du jobber eller går på skole, er matpakke en god ide. Du kan spare flere tusen i åre på å ikke kjøpe lunsj hver dag, og man kan lage like god mat selv for en mye billigere penge.

#2: Planlegg butikkturen
Skriv handleliste og hold deg til den. Kun kjøp det du har planlagt og aldri handle på tom mage. Sult kan føre til mange impulskjøp. Kjøp gjerne store mengder av ting som er på supertilbud, f.eks. en middagsrett som kan fryses.

#3: Tenk over hva du kjøper
Når du har tenkt å kjøpe deg klær, smykker, uansett hva egentlig, tenk over dette: Trenger jeg egentlig dette? Er dette noe jeg fint kan klare meg uten? Kommer jeg egentlig til å bruke dette? En slik tankegang kan spare deg for masse impulskjøp av ting som du egentlig ikke har bruk for/ikke kommer til å bruke.

#4: Forbruksfri dag
Ha en fast dag i uka der du ikke bruker penger i det hele tatt. Kanskje går det såpass bra at du kan ha flere slike dager?

#5: Kjøp brukt
Enten det er bil, sofa eller klær; kjøp brukt. Dette kan spare deg for mange tusen kroner, og det er også bra for miljøet.

#6: Ikke la priser lure deg
Sjekk alltid kilo- eller literprisen på varer du kjøper. Det er den som faktisk forteller deg hvor billig eller dyrt et produkt er, ikke den store prisen som forteller hvor mye det koster per produkt.

#7: Ikke kjøp kaffe ute
Å kjøpe kaffe ute er utrolig dyrt. Ta heller med selv i en termos. Et annet alternativ er å kjøpe en statoilkopp, spesielt om du ofte kjøper kaffe på bensinstasjoner. Her er det mye penger å spare.

#8: Ikke ta med bankkortet på byen.
Når du skal ut på byen er det lite smart å ta med bankkortet. Man blir full og mindre forsiktig med pengene, samtidig som man lett kan tenke at alt order seg uansett. En dårlig tankegang som de fleste ikke har i edru tilstand. Ta heller med så mye/lite kontanter som du har tenkt å bruke, og bruk førerkortet som legitimasjon.

#9: Spis godteri kun når det er helg
Kjøper man seg litt snacks hver dag, er det mye å spare på å kun kjøpe det i helgene. Det samme gjelder alkohol. Både lommeboka, helsa og vekta vil takke deg om du bestemmer deg for å kun kjøpe ting som godteri, potetgull ,alkohol og kjeks i helgene.

#10: Bruk mindre penger på bil.
Fyll bensin når prisen er lavest, mandag morgen før 12 eller søndags kveld etter klokka 18. Ta også servicen på bilen i Sverige. Norge er nemlig er svært dyrt land å ha bil i, slik som alt annet.

Kilder:
http://nett.nyttiginfo.no/sparetips/
http://www.dn.no/talent/2014/07/31/2000/Studentliv/her-er-10-sparetips-fra-en-erfaren-student
https://velferd.wordpress.com/2013/01/05/33-sparetips-sma-justeringer-i-hverdagen/

Leave a Reply

Denne nettstaden brukar Akismet for å redusere søppelpost. Lær korleis kommentarane dine vert handsama.