10 tips for å ikke voldta

 

 

Jenter blir konstant bombandert med tips om hvordan man skal minke sjansen for å bli voldtatt. Snart kan man ikke forlate huset uten kyskhetsbelte. Som en kontrast til alle disse rådene, kommer det her 10 tips for å ikke voldta. Voldtekt er alltid overgriperen sin skyld, noe annet er udiskutabelt.

 

#1: Endre kvinnesynet ditt
Kvinner er akkurat like mye verdt som menn. De føler samme smerte, glede og sinne. Kvinner er ikke skapt for din nytelse. De er skapt som egne, individuelle, selvtenkende, viktige mennesker. Går du rundt og tenker at kvinner er mindre verdt og at de kun er et hull for å tømme seg i, bør du holde deg hjemme til du har løst problemet med denne tankegangen.

 

#2: Lær deg å føle empati
Klarer du å voldta noen sier det seg selv at empati er en manglende egenskap. Prøv å sett deg inn i situasjonen selv. Hvordan hadde du likt å bli tatt i rompa av en mann uten at dette er noe du vil? Klarer du å tenke deg til hvor mye skade du gir et menneske? Både fysisk og ikke minst psykisk? Mennesker kan slite resten av livet og kanskje til og med ta selvmord, bare fordi DU ville ha noen sekunder med nytelse? Er det virkelig verdt det? Om svaret er ja, bør du snarest legges inn på psyk.

 

#3: Anmeld deg selv
Har du tatt det steget der du faktisk har voldtatt noen? Anmeld deg selv, slik at du kan sone den straffen du fortjener. Ved at du får straff, blir det kanskje enklere for offeret å gå videre også.

 

#4: Ha sex med de som vil
Det er ikke slik at man må voldta for å få seg noe. Mange går rundt og er kåte og har lyst på noe. Prøv å få sex med noen som også vil ha sex med deg. Kanskje får du deg ikke noe hver helg, men hva så? Du er ikke eneste som ikke får seg noe, men det er vanlig å klare å styre seg likevel. Er du usikker på om jenta vil eller ikke, så spør før du putter den inn og stopp alltid om jenta sier ting som “nei”, “stopp” og “au”. 

 

#5: Runk mer
Ved å runke mer blir det enklere å holde fingrene unna fatet. Runk så mye som nødvendig, om det så er 30 ganger om dagen. 

 

#6: Ikke bli overstadig beruset
Om du ikke har helt kontroll på deg og dine lyster, unngå å drikk deg overstadig beruset! Dette kan føre til at du mister ytterligere kontroll og skade noen for resten av livet. 

 

#7: Ingen unnskyldning er god nok
Selv om samfunnet kan hinte til det, så er det faktisk ingen unnskyldning som er god nok til å voldta. Korte skjørt, fulle jenter og flørtende blikk er ikke en grunn til å voldta. Voldtar du er det fullt og helt din feil, ingen andres.

 

#8: Ikke gå alene
Er du usikker på om du klarer å holde deg, alltid gå sammen med en kamerat. Dermed kan han stoppe deg om ting begynner å gå for langt.

 

#9: Ikke ha sex med folk som sover
Det er i mot norsk lov å ha sex med noen som sover eller ikke er i stand til å si “nei”. Kvinner er ikke dukker som du bare kan utnytte som du vil. Det å bli utnyttet på den måten uten å være i stand til å gjøre motstand kan gi like store skader som tidligere beskrevet i artikkelen.

 

#10: Gå til psykolog
Har du voldtatt noen eller fint kunne ha gjort det om muligheten er der, gå til psykolog. Det er tydelig at du trenger hjelp. En voldtekt gjør så utrolig mye skade. Så vær så snill, søk hjelp før det er for sent. Og er det for sent, søk hjelp før du ødelegger livet til enda flere mennesker.

 

 

Kilde:
http://www.vg.no/rampelys/hollywood/ti-tips-til-menn-slik-unngaar-du-aa-voldta/a/23420715/

 

Leave a Reply

Denne nettstaden brukar Akismet for å redusere søppelpost. Lær korleis kommentarane dine vert handsama.