10 ting du bør vite før du drar på cruise

#1: Hva er egentlig et cruise?
Et cruise er som et flytende luksushotell. Moderne cruiseskip har høy standard på lugarene, gode restauranter og barer og et omfattende tilbud når det gjelder tilbud innen fritid, underholdning, tax-free og shopping. Noen av basistilbudene på cruise er svømmebasseng, kino, bibliotek, treningssenter og kasino.

#2: Kleskode
Hvilke klær bør man kle seg med på cruise? På dagtid på du ha på deg behagelige fritidsklær, mens på kvelden bør du kle deg litt penere. Skal du på en “vanlig” kveld kan du ha på deg casuale klær med vekt på at antrekket skal være normalt, pent og smart. På vanlige kvelder er det ikke krav til slips eller jakke. Skal du derimot på en formell aften er det coctail- eller aftenkjole som gjelder for kvinner og dress med slips eller smoking som gjelder for menn.

#3: Pakk en liten “håndbagasje”.
Når du kommer på cruiset kan det ta noen timer før bagasjen kommer til rommet ditt. Det kan derfor være smart å pakke alt du trenger til den første dagen i en liten bag. Ting du blant annet bør ha i denne bagen er badetøy og solkrem.

#4: Drikkepakke
På de fleste cruise har du inkludert frokost, lunsj, middag, snacks og enkle retter som serveres hele dagen og kvelden. Du får også måltidsdrikke ved maten inkludert: vann, lemonade fra automat, kaffe og te. Ønsker du andre drikker, må dette kjøpes utenom. Man kan også kjøpe ulike drikkepakker om bord, noe som gjør at du ikke trenger å tenke på kostnadene.
Her er noen eksempler på drikkepakker:

  • Refreshment: Ca. 120 kroner per dag. Ubegrenset med spesialkaffe og te, vann på flaske, ferskpresset juice, alkoholfrie drikker/coctails og brus fra glass og automat.
  • Select: Ca. 220 kroner per dag. Øl, vin i glass opptil 8 dollar, alkoholfrie cocktails, brus fra dispenser og 20% rabatt på hele vinflasker.
  • Deluxe: Ca. 310 kroner per dag. Ubegrenset med drinker/coctails, øl, vin, vann på flaske, spesialkaffe og te. I tillegg får man brus og andre alkoholfrie drikker med pris opptil 12 dollar. Koster drikken over 12, må man betale differansen.
  • Classic soda: Ca. 41 kroner per dag. Ubegrenset med brus fra automat og Coca Cola på glass.

#5: Dropp å ta med såpe
Du trenger verken å ta med deg shampo, såpe eller håndklær. Dette finner du i lugaren på båten. Man kan også låne håndklær ved bassengområdet uten ekstra kostnader.

#6: Lade ombord
Du trenger vanligvis ikke å bekymre deg når det gjelder å lade dine elektroniske eiendeler ombord. Du finner nemlig ulike stikkontakter, som også passer til norsk elektronikk.

#7: Ikke ta med drikke
På de fleste cruise er det ikke lov å ha med verken alkohol eller alkoholfrie drikker ombord. Alt av drikke må altså kjøpes på båten.

#8: Skikk og bruk
Det er noen ting som er greit å vite om skikk og bruk ombord på et cruise. Her er noen eksempler:

  • Badetøy skal kun brukes ved bassenget. Skal du reise deg fra bassenget/solsengen må du altså ta på deg noe over.
  • Menn bør ikke gå med shorts til noen av måltidene, heller ikke frokost og lunsj.
  • Fine jeans til frokost og lunsj er grei, men ikke til middag. Hullete jeans er ikke greit. Begge kjønn bør ha med bukser som ikke er jeans.
  • Unngå t-skjorter med logo. Menn bør kun bruke singlett ved bassengområdet.
  • Bruk pene fritidssko på båten. Men ha likevel med joggesko, de er gull verdt på utflukter.
  • Vær høflig, ikke snik i køen og ikke less på tallerken i høyden. Du kan heller forsyne deg flere ganger.

#9: Tidspunkt for mat
Vanlige tidspunkt for måltider er:
Frokost, fri bordsetning: 07.30-11.00
Lunsj, fri bordsetning: 12.00-13.30
Middag, 1. bordsetning: 17.30-20.00
Middag, 2. bordsetning: 20.30 og frem til restaurantene stenger.

#10: Siste dagen: Bagasje
Den siste dagen skal du plassere all bagasje, med unntak av håndbagasjen, utenfor lugaren. Bagasjen vil hentes av personalet og fraktes til ankomsthallen. Husk derfor å legge igjen klær som du ønsker å bruke ved ankomst dersom du ikke har på deg alt du trenger. Billetter og pass må også legges i denne håndbagasjen.

Les også:

Kilder:
http://www.royalcaribbean.com/beforeyouboard/whatToKnow/topTenFAQs/detail.do?pagename=top_10_faqs&pnav=4&snav=2&faqId=260&faqSubjectName=Top+FAQ%27s
https://www.royalcaribbean.no/#!/informasjon/nyttig-a-vite/sporsmal-og-svar
http://blogg.royalcaribbean.no/drikkepakke-pa-cruise/
http://www.altomcruise.no/2014/09/nye-drikkepakker-hos-royal-caribbean/
http://blogg.royalcaribbean.no/10-tips-til-deg-som-skal-pa-ditt-forste-cruise/
https://no.wikipedia.org/wiki/Cruiseskip
http://www.cruise.no/alt-om-cruise/ofte-stillte-spoermaal

Leave a Reply

Denne nettstaden brukar Akismet for å redusere søppelpost. Lær korleis kommentarane dine vert handsama.