10 ting å oppleve i York

York er en liten by i England med nesten 154 000 innbyggere. Mange turister besøker byen på grunn av den rike historien byen bærer på. Men hva skal man finne på i denne byen? Her er 10 tips:

#1: York Minster
York minister er en gigantisk kirke i York, som også er en av de største katedralene fra middelalderen i England. York minister er i tillegg den største gotiske katedralen i Nord-Europa. Det er et must å gå rundt den vakre kirken for å se og ta bilder. Man kan også betale for å gå inn i kirken.

#2: Caffe nero
Cafe nero er en koselig cafe som finnes flere plasser i York. Gratis internert, nydelig kaffe, godt utvalg og fin musikk gjør dette til det perfekte stedet å starte dagen på.

#3: Poundland
Pundland finnes flere plasser i York. Her får du stort utvalg, og best av alt; ingenting koster mer enn 1 pund.

#4: The shambles
The shamles er et middelalder-smug hvor slakterne holdt til før i tiden. Mange av husene er fra tiden 1350-1474, noe som gjør gata til et enestående bygningsmiljø i verdenssammenheng. I dag får du restauranter, kafeer og små butikker i dette strøket, som ryktes å være York sin mest hjemsøkte gate.

#5: Golden lions
Golden lions er et perfekt sted hvis du vil oppleve en typisk britisk pub. Puben befinner seg nær sentrum, kun 1 minutt gange fra York minster.

#6: York maze
York maze er en morsom park for hele familien. Med 20 forskjellige attraksjoner og forestillinger er det ikke rart at plassen er populær.

#7: Yorks chocolate story
Tar man se en tur innom York chocolate story får man en omvisning der man å vite om sjokoladehistorien i England og York. Man får også smaksprøver og se hvordan sjokoladen lages. Å lage sjokolade selv er også blant tingene man får oppleve, før man til slutt kommer til utsalget.

#8: Jorvik viking centre
Folk fra hele verden strømmer til York for å oppleve vikingattraksjonen Jorvik viking centre. Her får du et engasjerende og spennende museum der du får “reise bakover i tid” ved hjelp av et tog.
Museumet er dessverre stengt fram til 2017, på grunn av oversvømmelse, men de er bare å se fram til det åpner igjen!

#9: York city walls
Muren som er i York definerer bygrensene. Inni muren er du i sentrum av byen og utenfor er du utenfor bygrensene. Velger man å gå på murene får man oppslagstavler som forteller om den rike historien, samtidig som man får seg en fin gåtur.

Når det gjelder alkohol er det forresten lov å drikke offentlig utenfor murene, men ikke innenfor.

#10: Castle howards
Castle howards er en herregård nord for York. Residensen er en av de største i Storbritania og ble bygget mellom 1699 og 1712. Herregården og hagen bærer preg av nydelig arkitektur. Her kan man både ta med familien og reise alene eller som par.

Kilder:
https://no.wikipedia.org/wiki/York_Minster
http://www.reisdit.no/01/york/
http://www.taylor-walker.co.uk/pub/golden-lion-york/c1733/
http://liitjpia.blogg.no/1404932451_yorks_chocolate_story.html
http://www.yorkmaze.com/
http://www.castlehoward.co.uk/
https://no.wikipedia.org/wiki/Castle_Howard

Leave a Reply

Denne nettstaden brukar Akismet for å redusere søppelpost. Lær korleis kommentarane dine vert handsama.