10 ting å oppleve i Trondheim

Skal du på ferie til Trondheim? Eller kanskje du bor her og lurer på hva man kan finne på? Her får du 10 ting man kan oppleve i Trondheim.

#1: Nidarosdomen
Nidarosdomen er hele Norges nasjonalstolthet. Her finner du nydelige skulpturer, glassmalerier og interiør. Det, og den vakre fasaden og historien bak, gjør Nidarosdomen til en kirke alle bør besøke i løpet av livet.

#2: Vitensenteret
Vitensenteret er et populærvitenskapelig opplevelsessenter som er gøy å oppleve for både for barn og voksne. Her kan man både føle, kjenne, lukte, bygge, støpe og leke seg fram til ny viten.

Bilderesultat for vitensenteret trondheim

#3: Rockheim
Rockheim er det nasjonale museet for populærmusikk. Museet viser historien til norsk musikk fra 1950-tallet og fram til 2000-tallet. Dette er et annerledes museum som lar deg lytte, lese og leke deg gjennom musikkhistorien.

#4: City Syd
Lyst på shopping? Da kan City Syd være plassen. Stort kjøpesenter og gratis parkering bare en liten kjøretur/busstur unna sentrum. City Syd finner du i Tillerbyen.

Bilderesultat for city syd

#5: Utforsk Trondheim Sentrum
Bare ved å gå rundt i Trondheim sentrum får du et godt utvalg i butikker, fine hus og vakker natur. De mest attraktive butikkene ligger i gågatene Nordre gate og Thomas Angells gate. Olav Tryggvasons gate og Fjordgata er også å anbefale.

#6: Tyholttårnet
Tyholttårnet er et 124 meter høyt tårn, som roterer. Her kan du nyte mat fra Egon mens du nyter utsikten over hele Trondheim.

#7: Pirbadet
Pirbadet er et stort anlegg med gode og store basseng. Ulike sklier, utendørs boblebadbasseng, bølgebasseng, motstrømbasseng, mange stup å hoppe fra og gode svømmemuligheter gjør Pirbadet til et bad verdt å besøke.

Bilderesultat for pirbadet sklier

#8: Munkholmen
Munkholmen er en øy i Trondheimsfjorden 2 kilometer fra fastlandet. Mange drar hit om sommeren på grunn av gode bading- og solingsmuligheter. Kafe og en liten resturant med uteservering finner du også her. På grunn av øya sin rike historie er stedet fredet. For å komme seg til Munkholmen kan man ta båt fra Ravnkloa.

Bilderesultat for munkholmen

#9: Fotballkamp
Er du en av de fotballinteresserte kan det være aktuelt å se en kamp på Lerkendal Stadion.

#10: Bakklandet
Bakklandet er den såkalte “gamlebyen” i Trondheim. Stedet ligger ved nidelva og har vært bebodd siden 1600-tallet. Små fargerike hus tett i tett, koselige kafeer, gode restauranter og designerbutikker gjør stedet verdt å få med seg.

Kilder:
http://www.trondelag.com/ting-a-gjore-i-trondheim/
http://www.thetravelinspector.no/toppen-av-norge-blogg/10-ting-a-gjore-i-trondheim
http://www.trondelag.com/ting-a-gjore-i-trondheim-nar-det-regner/

Leave a Reply

Denne nettstaden brukar Akismet for å redusere søppelpost. Lær korleis kommentarane dine vert handsama.