10 ting å gjøre i La Manga

La Manga By Kolbjørn Stjern

La Manga er et ferieparadis i Spania med hele 320 soldager i året. Kilometersvis med strender, klart vann og stabile temperaturer er en av grunnene til av plassen har økende popularitet. Men hva skal man finne på når man er der? Her får du 10 ting du kan gjøre i La Manga.

#1: Leirebad
I Mar Menor, som ligger på innsiden av La Manga, finner du en leire som har vært kjent for å være helsebringende i mange århundrer. Mineraler som kalsium, magnesium og kalium gjør at leiren gir kroppen de grunnleggende elementene for å holde seg sunn og frisk. Det eneste du trenger å gjøre er å smøre deg inn i leiren, for å så vaske den av i sjøen når den har tørket.

Bilderesultat for mar menor leirebad

 

 

#2: Spise
Det er ikke noe hemmelighet at du finner god mat i Spania. Prøv ut forskjellige restauranter og finn din favoritt.

 

 

#3: Trips Summer Club
Trips Summer Club er et utested i verdensklasse som åpnet i 2015. Her er det plass til flere tusen gjester. Denne klubben passer både for de i 20-åra som for de i 40-åra. 4 musikksoner, noen av de beste DJ-ene fra hele verden og et unikt lys- og lydanlegg sørger for en opplevelse utenom det vanlige. Du finner klubben i Cabo de Palos, helt i starten av La Manga halvøya.

 

 

#4: Dra på stranda
En 25 kilometer lang sandstrand sørger for at det alltid er god nok plass til å slikke sol. Vannet er også varmt, så du kan bade selv om du er en frossenpinne. De lengste strendene finner du mor middelhavet. Her er det krystallklart vann og kritthvite sanddyner. Vannaktiviteter som stående padling, snorkling, dykking og vannscooter er også å oppdrive ved stranda.

 

 

#5: Shopping
Ikke langt unna La Manga finner du stedene Cartagena og Murcia som har svært gode shoppingmuligheter til en langt rimeligere pris enn i Norge. Cartagena ligger bare 15 minutter fra La Manga. Barer, restauranter og butikker så langt øyet kan se. Cartagena er definitivt verdt et besøk. Vil du shoppe klær finner du spanske motebutikker som blant annet Zara, Desgiual og Bershka.

 

 

#6: Nudiststrand
Ønsker du å sole deg naken, er en nudiststrand tingen. Du finner Playa Negrete kun 1 mil fra La Manga. Her finner du en fin, myk sandstrand med steinklipper rundt omkring. Her er det mest spanske par som er opptatt med sitt.

 

#7: Aktiviteter med barn
Har du med barna til La Manga er det mange ting å bruke tiden på. Dra for eksempel til barneparken Peek Park om barna er mellom 3 og 12 år. Karuseller, trampolinepark, spill og minigolfbane er noe av det du finner her.
Det ligger også en vannpark i nærheten: Aqua Natura. Bassengområder for både barn og voksne, sklier og spa er blant fristelsene.
Har du større barn kan du ta de med til La Manga gokart. Dette er en gokart-bane i Cabo De Palas. Her finner du gokart-baner i forskjellige størrelser og en aktivitetspark for de litt yngre barna.
På grunn av langgrunnt vann uten bølger og strøm, finner du også parker langs sjøen. Klatrevegg, sklier, trampoliner m.m er å oppdrive i Mar Menor.

La Manga Playground By Eline Berre

 

 

#8: El faro de Cabo de Palos
Puenta de la Risa er et gammelt fyrtårn som ligger i en liten fiskelandsby starten av øya ved Capo de Palos. Fyrtårnet ligger ytterst på en odde med naturstrender på hver sin side. En populært turistattraksjon man bare må få med seg. Dykking og snorkling er også en mulighet her.

La Manga By Eline Berre

 

#9: Naturparken Cablanque
Her kan du oppleve den spanske Middelhavskysten slik den en gang var. Alt er nemlig uberørt, slik som det var før den store utbyggingen rundt Middelhavet startet. Her får du bortgjemte strender med gyllen sand. Åser, fjell og unik flora og fauna er også en av grunnene til å ta turen hit.

#10: Puenta de la Risa
Puneta de la Risa er en bro utenom det vanlige som ligger i enden av La Manga mellom blokkbebyggelse og eneboliger. Det er også mulig å hoppe fra brua og ned i kanalen Veneziola.

Leie bolig i La Manga? Les mer her

 
Kilder:
http://reisetips.nettavisen.no/10-opplevelser-du-bor-fa-med-deg-pa-la-manga-i-sommer/
http://reisetips.nettavisen.no/la-manga-europas-key-west/
https://no.tripadvisor.com/ShowUserReviews-g642228-d3676105-r346216163-El_Faro_de_Cabo_de_Palos-La_Manga_del_Mar_Menor.html
https://no.tripadvisor.com/Attraction_Review-g642228-d8775280-Reviews-Puente_de_la_Risa-La_Manga_del_Mar_Menor.html

Leave a Reply

Denne nettstaden brukar Akismet for å redusere søppelpost. Lær korleis kommentarane dine vert handsama.