10 studietips

Det å studere trenger ikke å være enkelt. Enten det er ungdomsskole, videregående, høyskole eller universitet. Vi har alle lyst til å gi opp noen ganger. Her får du 10 studietips for å både holde ut og få gode karakterer med på kjøpet. Dette artikkelen passer for deg, uansett hvilket studie eller skole du går.

#1: Si opp netflix, viaplay, HBO osv.
Det er fort å bli avhengig av en serie. Plutselig har du sittet i fire timer fordi du bare “må” se neste episode. Si opp alt av slike ting før en travel periode, for eksempel måneden før eksamen. Karakterene vil takke deg for deg.

#2: Skriv en plan
Noen ganger kan studiet virke overveldende. Det er så mye å gjøre at du har lyst til å sette deg ned og gråte. Det kan du godt gjøre. Men etterpå bør du sette opp en plan. Fordel alt arbeidet på flere dager, frem til det skal leveres inn. Du vil da også forhåpentligvis se at det ikke er så alt for mye å gjøre hver dag.  

Bilderesultat for plan

#3: Ta pauser
Husk å ta pauser. Ta for eksempel å jobb i en time før du tar et kvarter pause. Det varierer hva folk synes er best. Noen bruker lang tid for å komme seg inn i stoffet og da kan det være bedre med f.eks. en og en halv time jobb og halvtime pause. Det går også ann å bestemme seg for å gjøre ferdig ett fag, ta en pause, ta neste fag, pause osv.

#4: Hold orden
Ved å holde orden i papirer, bøker osv. vil det også bli mer orden i hodet. Hold orden i bøkene du skriver i og ha orden og styr på alle papirer. Er alt slikt bare kaos blir det også mye kaos i hodet.

#5: Planlegg og unngå skippertak
Ved å planlegge slipper du å måtte sitte oppe til midnatt dagen før en innlevering eller prøve. Mange prøver og innleveringer trenger flere dager med jobbing for å få en god karakter. Og hva om det dukker opp noe du gjøre dagen før?

#6: Få noen til å spørre deg
Ved å få noen til å stille deg spørsmål om faget blir du nødt til å tenke og finne svaret med egne ord. Du kommer også til å huske svaret på disse spørsmålene bedre når prøven kommer. Skriv ned spørsmål du tror er relevante og få noen til å spørre deg. Svarer du feil på et eller flere spørsmål tar du en runde til med kun de spørsmålene etter å ha lest litt mer. Fortsett helt til du klarer alle.

Bilderesultat for mennesker snakker

#7: Skriv notater og les høyt
Les gjennom stoffet og skriv ned det du ser på som mest relevant og viktig. Les deretter notatene dine høyt, flere ganger, flere dager på rad. Dermed vil du i det minste lære deg sammenhengen. Finnes det sammendrag av stoffet kan du gjøre det samme også med dette.

#8: Vær fysisk aktiv
Ved å trene vil du bli mer klar i hodet og klar for en ny runde med bøkene. I tillegg vil man få ut frustrasjon og kjedsomhet. Det blir også enklere å sitte i ro etter treningen.

#9: Sett deg mål
Hva er målet ditt med utdanningen? Har du et karaktermål? Et mål om å komme inn på visse studier? Et mål om en spesiell utdanning? Sett deg mål og gjerne delmål. Når du bare har lyst til å gi opp, minn deg selv på målene dine. Husk hvorfor du gjør dette. Skriv gjerne ned hvorfor du bør gjøre det bra og heng det opp på lesepulten.

Bilderesultat for mål

#10: Husk å lev
Til slutt er det viktig at skole ikke blir hele livet. Husk å leve også. Vær med venner, tren, dra på fest og gjør andre ting du faktisk liker. Dette er viktig for å holde ut og ikke bli utbrent. Det å ha det bra er faktisk viktigere enn skole.

Kilder:
http://krisssy.blogg.no/1446740518_mine_beste_studietips.html
http://heleneragnhild.no/studietips/

Leave a Reply

Denne nettstaden brukar Akismet for å redusere søppelpost. Lær korleis kommentarane dine vert handsama.