10 største byer i verden

Har du noen gang tatt deg selv i å lure på hvilke byer som er størst i hele verden? Vel, her har svaret.

#1: Tokyo
Det er Japan sin hovedstad som topper lista. 10 prosent av alle japanere bor her, noe som tilsvarer 13 millioner mennesker. Det er såpass dyrt å bo her at folk som jobber i byen ofte bor i telt rundt omkring i parker, for å så reise hjem til familien som er bosatt utenfor byen i helgene.

#2: Mexico City
Mexico City er hovedstaden i Mexico og også landets viktigste politiske, kulturelle og økonomiske sentrum. På grunn av at det er en såpass stor by, er Mexico city plaget av problemer som fattigdom, forurensning, trafikk og kriminalitet.

#3: New York city
New York city er den største byen i USA, men er likevel ikke hovedstaden. Med sine 8,5 millioner innbyggere er New York en av de mest folkerike byene i verden. I tillegg besøker hele 40 millioner turister byen, hvert år.

#4: Seoul
Seoul er verdens fjerde største by, men likevel har du kanskje ikke har hørt om den. Seoul er hovedstaden i Sydkorea, og byen har ca. 10,3 millioner innbyggere. Innbyggerne i Seoul lever med samme levestandard som Italia og Frankrike.

#5: Mumbai
Mumbai er den mest folkerike byen i India, med en befolkning på ca. 19 millioner innbyggere. Mumbai lider av storbyproblemer som fattigdom, arbeidsledighet, dårlig infrastruktur og dårlig folkehelse. Mange av byens innbyggere bor i slumstrøk. Dette er på grunn av plassmangel og små dyre husvær.

#6: Karachi
Karachi er den største byen i Pakistan og også hovedstaden i provinsen Sindh. Byen har vokst kraftig og har i dag over 11 millioner innbyggere.

#7: Sao Paulo
Sao Paulo er den største i Brasil og er hovedstaden i sørøstregionen i landet. Byen er også den største byen på den sørlige halvkule.

#8: Osaka
Osaka ligger i Japan og den viktigste industrien og havnene i landet ligger her.

#9: Shanghai
Shanghai er den største byen i Kina, men likevel ikke hovedstaden. Byen er også verdens største havneby.

#10: Beijing
Beijing er hovedstaden i Kina. Luftkvaliteten i Beijing skal visstnok være verdens farligste. Trafikk, boligfyringen, fabrikker og kraftverk må ta på seg mye av skylda for ekstremt høy forurensning.

Les også: 10 beste søkemotorer for billig reise

Kilder:
https://da.wikipedia.org/wiki/Verdens_st%C3%B8rste_byer
https://no.wikipedia.org/wiki/Tokyo
https://no.wikipedia.org/wiki/Mexico_by
https://no.wikipedia.org/wiki/New_York
https://no.wikipedia.org/wiki/Seoul
https://no.wikipedia.org/wiki/Mumbai
https://no.wikipedia.org/wiki/Karachi
https://no.wikipedia.org/wiki/S%C3%A3o_Paulo
https://no.wikipedia.org/wiki/Osaka
https://no.wikipedia.org/wiki/Shanghai
https://no.wikipedia.org/wiki/Beijing

Leave a Reply

Denne nettstaden brukar Akismet for å redusere søppelpost. Lær korleis kommentarane dine vert handsama.