10 største byer i Europa

Har du noen gang lurt på hvilke byer som er størst i Europa? Vel her har du svaret, basert på folketall.

#1: Istanbul
Istanbul er den største byen i Tyrkia med omtrent 13 millioner innbyggere. Byen har et pulserende liv, hvor den vestlige og østlige kulturen møtes.

#2: Moskva
Moskva er hovedstaden i Russland og rommer over 10 millioner innbyggere. Tenker man størrelse, er Moskva den største i Europa. Innbyggertallet øker, i motsetning til resten av byene i Russland der folketallet minsker. Grunnen er mest økonomisk.

#3: London
London er både hovedstaden i England og Storbritania. London regnes sammen med blant annet New York og Tokyo som en av de økonomiske kommandosentrene i verden.

10 ting å oppleve i London

#4: Sankt Petersburg
Sankt Petersburg ligger i Russland og er deres nest største by. Byen ble tidligere kalt Petrograd.

Bilderesultat for sankt petersburg

#5: Berlin
Berlin er hovedstaden i Tyskland, og den nest største byen i Europa om man definerer etter areal. Mange turister velger stedet som reisemål, byen har nemlig noen av verdens fremste museer, orkestre og teatre.

#6: Madrid
Madrid er hovedstaden i Spania og rommer over 3 millioner innbyggere. Madrid er kanskje ikke reisemålet de fleste velger når de skal til Spania, men byen har mye å by på. Museer, gallerier parker, et flust av kaféer og restauranter i tillegg til et yrende natteliv er noen av grunnene til å besøke byen.

#7: Roma
Roma er hovedstaden i Italia og er en av verdens viktigste turiststeder. En rik arv av arkeologiske og kunsthistoriske skatter er grunnen.

#8: Kiev
Kiev er hovedstaden i Ukraina og byen har nesten 3 millioner innbyggere. Kiev har en viktig posisjon i Øst-Europa når det gjelder industri, vitenskap, utdanning og kultur.

#9: Paris
Paris er hovedstaden i Frankrike og har over 2 millioner innbyggere. Byen er et en av verdens mest populære reisemål med over 30 millioner utenlandske besøkende hvert år.

#10: Minsk
Minsk er hovedstaden i Hviterussland med nesten 2 millioner innbyggere. Minsk er sentret for næringslivet i Hviterussland og byen har over 250 fabrikker.

Kilder:
http://roadtalk.dk/stoerste-byer-i-europa/
https://no.wikipedia.org/wiki/Istanbul
https://no.wikipedia.org/wiki/London
https://no.wikipedia.org/wiki/Moskva
https://no.wikipedia.org/wiki/Berlin
https://no.wikipedia.org/wiki/Madrid
https://no.wikipedia.org/wiki/Roma
https://no.wikipedia.org/wiki/Kiev
https://no.wikipedia.org/wiki/Kievwww.hotellerparis.no/fakta-paris/

Leave a Reply

Denne nettstaden brukar Akismet for å redusere søppelpost. Lær korleis kommentarane dine vert handsama.