10 sminketips

Sminke er noe mange føler de trenger for å gå ut døra, men det er mange feller man kan gå i. Hvordan sminke seg best mulig? Her får du 10 tips.

#1: Fuktighet
Start med en god fuktighetskrem og la den trekke inn før du begynner med selve sminkingen. Dette er spesielt viktig for å få sminke til å legge seg pent hvis du har tørr hud.

#2: Primer
For at sminken både skal legge seg jevnt og fint på huden i tillegg holde seg slik resten av dagen er en god primer et must.

#3: Ta vare på huden
For at sminken skal se bra ut er de viktigere enn du tror at huden din ser bra ut også uten sminke. Rens huden hver dag og plei den godt med gode kremer og milde produkter. Ha sminkefrie dager og helst dropp foundationen på hverdager. Slik vil huden din på sikt bli penere og du vil føle deg mer komfortabel uten sminke.

#4: Velg riktig farge
Velg farge på foundationen ut i fra hvilken farge du har på huden, ikke ut etter hvilken farge du ønsker å ha på huden. Bruker man foundation i feil farge vil det fort se skjoldete og unaturlig ut. Ofte trenger man forskjellige foundationer etter om det er vinter eller sommer.

#5: Vask sminkekostene regelmessig
Bruker du koster til å legge sminke er det viktig å vaske disse med jevne mellomrom. Sminkekostene fanger nemlig opp talg, mikrober og døde hudceller hver gang du bruker dem. Er kostene for skitne kan konsekvensen bli tette porer, irritert hud og infeksjoner på øynene. Skitne koster gir også et dårligere sminkeresultat. Du kan vaske kostene med shampo og balsam.

#6: Less is more
Klumpete maskara og kakete hud er sjeldent pent. Ta på sminken lagvis i små lag og stopp i tide. Husk at du skal være en forbedret versjon av deg selv, ikke noen andre.

#7: Eksprimiter
Prøv ut forskjellige måter og sminke seg på, før du slår deg til ro med hva du liker best. Det er lov å variere i sminkeveien.

#8: Eyeliner
Mange plages med å legge perfekt eyeliner. Et tips er å gå så nærme speilet som mulig, løfte haka opp og bøye hode framover. Se hele tiden på mens du påfører og start innerst før du jobber deg utover.

#9: Contouring
Contouring er blitt et populært fenomen. Det grunnleggende du må vite er at du skal legge mørke skygger der du vil skjule og forminske og lyse skygger der du vil fremheve. Husk også her å ikke overdrive, det vises fort, spesielt i sollys.

#10: Pudder
Bruk pudder til å matte ned huden etter å ha tatt på flytende foundation. Pudder matter ned huden slik at den ikke blir blank utover dagen. Pudder gir også sminken en mer dekkende effekt.

Les også:
Top 10 beste tips mot kviser
Top 10 beste tips for å fjerne hudormer
Top 10 beste tips mot arr etter kviser

Kilder:
http://costume.no/tema-skjonnhet/10-enkle-sminketips-for-et-naturlig-utseende
http://www.klikk.no/mote/skjonnhet/article1621204.ece
https://www.everydayme.no/skj%C3%B8nnhet-og-mote/hud-og-sminke/artikkel/10-smarte-sminketips
http://www.kk.no/livsstil/10-sminketips-alle-kvinner-b%C3%B8r-f%C3%A5-med-seg-27939

Leave a Reply

Denne nettstaden brukar Akismet for å redusere søppelpost. Lær korleis kommentarane dine vert handsama.