10 pakketips

Det er ikke alltid så lett å pakke når man skal ut på ferie. Her får du 10 tips som kanskje gjør pakkingen litt enklere.

#1: Lag liste
Sett deg ned å tenk over hva du skal ha med deg. Skriv alle tingene på en liste. Også de små tingene som tanntråd og hårstrikk. Etterhvert som du har pakket tingene, krysser du ut på listen. Ved å gjøre dette blir det mye enklere å huske alt!

#2: Toalettveske
Samle alt av toalettsaker i en toalettmappe eller en egen veske. Dermed slipper du at alt flyter rundt i kofferten. Tøyposer kan også brukes for å sortere og holde orden på tingene du pakker.

#3: Reisestørrelser
For å spare plass, og vekt, kan det være smart å kjøpe ting i reisestørrelser. Shampo, balsam, tørrshampo, hårspray og fuktighetskrem er noen av tingene som med fordel kan kjøpes i små flasker.

#4: Rull klærne
Ved å rulle sammen klærne sparer du plass ved at klærne komprimeres. Skal du ha med deg tunge sko eller en tung jakke, kan det være smart å reise med dette, i stedet for å pakke det ned.

#5: Pakk klær som kan mikses
Pakk klær som kan mikses. Ta med noen basisplagg som kan brukes på mange ulike måter. Slik sparer du plass og vekt i bagasjen. Det kan også være smart å planlegge antrekkene for hver dag. På denne måten slipper du ha ta med deg verken mer eller mindre enn nødvendig.

#6: Sparesko
Ofte går man mye når man er på ferie. Pakk et par sparesko, som du kan bytte til når føttene begynner å bli slitne eller få gnagsår. For å pakke minst mulig kan du finne et par sko som både er fine og gode å gå i.

#7: Vei kofferten før du drar hjemmefra
Det kan være smart å veie kofferten før du drar hjemmefra, slik at du slipper det ekstra stresset på flyplassen. Har du ikke koffertvekt hjemme kan du først gå på vekten alene, for å så gå på vekta med kofferten. Trekk fra det du selv veide, så vet du sånn ca. hva kofferten veier.

#8: Vakumposer
Skal du pakke mye, eller tenker å shoppe en del i løpet av reisen, kan vakumposer redde deg. Husk at det likevel bare er volumet som blir mindre, ikke vekten. Vakumposer kan kjøpes på blant annet Europris, Jysk og Clas Ohlson.

#9: Smarte ting å pakke
Det er en del ting som er greit å ha med på reise, men som man kanskje ikke tenker over at man bør pakke. Noen eksempler er våtservietter, ørepropper, headset, vinopptrekker og nakkepute.

#10: Legg alle ark du trenger i en mappe
Print ut alt av nødvendige papirark, og legg dem i en mappe. I denne mappen kan du også samle pass, reiseforsikringsbevis og eventuelt andre viktige ark du trenger under reisen. Ha system og orden i reisemappen, slik at du lett kan holde oversikten.

Kilder:
http://www.vg.no/forbruker/reise/reiseliv/skal-du-ut-og-reise-her-er-gode-pakketips/a/10102675/
http://costume.no/mote/10-gode-pakketips
http://www.norskereiseblogger.no/2015/06/smarte-pakketips.html
http://idawulff.blogg.no/1427027462_22032015.html
https://www.skyscanner.no/nyheter/smarte-pakketips-tingene-du-alltid-bor-pakke-med-deg-pa-ferie

Leave a Reply

Denne nettstaden brukar Akismet for å redusere søppelpost. Lær korleis kommentarane dine vert handsama.