10 matvarer du bør inkludere i kostholdet

Inkluderer du alle disse matvarene i kostholdet ditt hver dag er du så og si garantert en sunnere, mettere og slankere kropp.

#1: Havregryn
Havregryn gir en svært langsom blodsukkerstigning, noe som betyr at du holder deg mett lenge og få en god fordøyelse. Havregryn inneholder mange viktige vitaminer og mineraler som jern, sink, magnesium og tiamin. Havregryn er også rik på kostfiber.

Havregryn

#2: Blåbær
Blåbær inneholder massevis av antioksidanter og en god kilde til fiber. Antioksidanten antocyanin som man finner i blåbær reduserer faren for hjerte- og karsykdommer og holder slimveggene i tarmene sunne.

Bilderesultat for blåbær

#3: Gulrot
Gulrot er en av de sunneste grønnsakene. Gulrot er nemlig en god kilde til både vitamin A og betakaroten.

Bilderesultat for gulrot

#4: Nøtter
Masse sunt fett, E-vitaminer, kostfiber, jern, magnesium, sink og B-vitaminer er noe du finner i de fleste nøtter. I tillegg har ulike nøtter forskjellige andre gode stoffer. Valnøtter er blant annet rik på omega-3.

Nøtter

#5: Urter
Urter, eller krydder, er en god kilde til stoffer som er stimulerende og balanserende for kroppen. Blant de sunneste er hvitløk, chili, ingefær og gurkemeie.

Urter

#6: Kikerter og bønner
Kikerter og bønner er mettende og næringsrik mat, med få kalorier. Dette er en god vegetabilsk kilde til protein og gir også stabilt blodsukker. Ellers finner man viktige stoffer som jern, magnesium, kalsium, kostfiber, folat og sink i både kikerter og bønner.

Bønner

#7: Linser
Tørkede linser kan brukes i både supper, stuing, gryteretter og salater. Masse proteiner og fiber gjør linser til sunn og mettende mat.

Bilderesultat for linser

#8: Brokkoli
Brokkoli er en av de mest næringsrike grønnsakene. Høyt innhold av vitamin C, vitamin K, kalsium, jern kostfiber og folat er en god grunn til å inkludere denne grønnsaken i kostholdet.

Brokkoli

#9: Avokado
Avokado inneholder masse sunt fett og er i tillegg rik på folat, jern, kalsium og vitamin C.

Avokado

#10: Grønnkål
Grønnkål inneholder antioksidanter, kalsium og magnesium. Dette er en grønnsak som kan brukes både i salat, wok og smoothie.

Grønnkål

Kilder:
http://www.lindastuhaug.no/2016/08/25/10-matvarer-som-burde-inkluderes-kostholdet/
http://www.treningsforum.no/php/art.php?id=2707
http://www.kk.no/livsstil/5-matvarer-du-b%C3%B8r-spise-hver-dag-33717
http://naturligsunn.com/10-sunne-matvaregrupperr-du-bor-inkludere-i-kostholdet-ditt/
http://24monde.info/article/topp-10-billige-men-sunne-matvarer-du-br-inkludere-i-kostholdet-ditt

Leave a Reply

Denne nettstaden brukar Akismet for å redusere søppelpost. Lær korleis kommentarane dine vert handsama.