10 kjente attraksjoner i Roma

Roma, hovedstaden i Italia, bugner over med kjente turistattraksjoner. Men hvilke attraksjoner bør man få med seg? Og hva er historiene bak?

#1: Colosseum
Colosseum er verdens største amfiteater. Bygget sto ferdig i år 80, etter Kristus. Før i tiden ble Colosseum bruk til svært blodige gladiatorkamper. De fire etasjene hadde plass til hele 55.000 tilskuere. Det er også mulig å se nede i kjelleren hvor gladiatorene forberedt seg til kamp. Den beste måten å få med seg Colosseum på er å ta en guidet tur. Du slipper da de lange køene.

#2: Pantheon
Pantheon er en av bygningene som er best bevart fra det romerske imperiet. Stedet ble tidligere brukt som gravplass og mange kunstnere og kongelige er begravet her.

#3: Forum Romanum
Forum Romanum var under antikken sentrum for politikk, det juridiske, religiøse og kommersielle. Julius Cæsar ligger begravet her.

#4: Fontana di Trevi
Trevifontenen, Fontana di Trevi, er den største og mest berømte fontenen i Roma. Fontenen er 26 meter høy og 20 meter bred. Dette er en vakker og forseggjort fontene som bør oppleves. Det er vanlig å kaste en mynt over skulderen og ut i fontenen. Gjør man det er man sikret å komme tilbake til Roma og se fontenen igjen. Det kastes daglig mynter til en verdi av omtrent 3000 euro i fontenen, og disse pengene går til de fattige og hjemløse i Roma.

#5: Spansketrappen
Spansketrappen går fra Piazza de Spagna og opp til den franske kirken Trinita dei Monti, en kirke fra 1500-tallet. Selve trappen ble bygget mellom 1723 og 1725. Trappen har 138 trinn og har tre avsatser. Trappen er også dekorert med nydelige blomster. Spansketrappen er et populært sted, både for turister og romere.

#6: Peterskirken
Peterskirken ligger på Vatikanhøyden og ble bygget over keiser Neros. Apostelen Peter skal antageligvis ha blitt korsfestet her, opp ned, i år 64 eller år 67. Kirken er den nest største kirken i verden. Det er gratis å komme inn, men man må regne med å stå en del i kø. Ønsker man besøke kuppelen koster dette noen kroner. I kuppelen har man utsikt over både Roma og kirken, det er nemlig hele 500 trappetrinn til toppen.

#7: Vatikanmuseene
Vatikanmuseene inneholder en rekke gallerier, inkludert det Sixtinske kapell og Rafael- rommene. Museene viser verker fra kunst samlet av ulike paver gjennom århundrenes løp, blant annet mange av de mest berømte klassiske skulpturene og de viktigste mesterverkene innenfor kunsten av renessansen.

#8: Piazza Navona
Piazza Navone er en av de vakreste stedene i Roma. Stedet har blant annet tre fontener. Den største fontenen består av fire ulike figurer som hver representerer fire elever fra fire forskjellige kontinenter: Nilen, Donau, Ganges og Rio della Plata. Piazza Navone er en av de livligste stedene i Roma og du finner også du mange restauranter og kafeer.

#9: Katakombene
Katakombene er en rekke underjordiske huler som de første kristne gravde ut for å begrave sine avdøde. Utgravingene ble startet opp det andre århundre etter Kristus, en tid hvor det vanligste var å kremere de døde. De kristne ville likevel begrave sine døde, likt som Jesus hadde blitt gravlagt. Katakombene er mellom 7 og 19 meter dypt under jorda. Det er i dag fem katakomber som er åpne for publikum: St. Agnes katakomben, Priscilla katakomben, Domitilla katakomben, St. Sebastian katakomben og St. Callisto katakomben. Katakombene har fått navnene sine etter martyrer som visstnok skal være gravlagt der.

#10: Galleria Borghese
Galleria Borghese er et kunstmuseum med samlinger av verk fra mange kjente kunstnere som Leonardo da Vinci, Rafael, Tizian, Caravaggio, Bernini og Rubens.

Les også:
Kilder:
http://www.opplevstorby.no/roma/severdigheter/colosseum
http://www.opplevstorby.no/roma/severdigheter/pantheon
http://www.opplevstorby.no/roma/severdigheter/forum-romanum
http://www.opplevstorby.no/roma/severdigheter/trevifontenen
http://www.opplevstorby.no/roma/severdigheter/spansketrappen
http://www.opplevstorby.no/roma/severdigheter/peterskirken
http://www.opplevstorby.no/roma/severdigheter/piazza-navona
https://no.wikipedia.org/wiki/Vatikanmuseene
https://snl.no/Vatikanmuseene
https://no.wikipedia.org/wiki/Galleria_Borghese
http://www.opplevstorby.no/roma/severdigheter/katakombene

Leave a Reply

Denne nettstaden brukar Akismet for å redusere søppelpost. Lær korleis kommentarane dine vert handsama.