10 grunner til å tenke selv

Vi mennesker er generelt for dårlig til å tenke selv. Vi går på skole, får oss fast jobb, bolig, kjæreste og 2 barn med 3 års mellomrom. På vinteren går vi på ski og på sommeren går vi på fjellet. Men er det egentlig dette du vil i livet? Hvorfor skal du bare følge etter resten av befolkningen som en bortkommen sau? Her får du 10 gode grunner til å tenke selv.

#1: Slipper å være slave til samfunnet
Har du en fast jobb er det arbeidsgiver som bestemmer når du skal ha ferie, når du skal jobbe og hvor mye penger du skal få. Du står opp hver morgen og gjør det samme dag ut og dag inn. Du få ingen valgfrihet og retten til å bestemme over ditt eget liv er borte. Dette kan være verdt det om du virkelig elsker jobben din. Men gjør du det? Hva er det DU egentlig har lyst til å oppnå i livet? Sett deg ned og tenk over hva du faktisk vil bruke tiden på, så slipper du å angre ved dødsleiet.

#2: Finne seg sjæl
Ved å tenke over dine valg og meninger vil du også enklere finne ut hvem du faktisk er. Er du egentlig en person som elsker foreldremøter, AUF, skiturer og fjellklatring? Eller har du innerst inne andre interesser? Tørr å finn ut hva du liker å bruke fritida på og tørr å gjøre det. Selv om “ingen andre” bruker fritida si på å danse i stua, ha spennende sex og tegne stygge tegninger betyr det ikke at det er feil.

#3: Unngå fødseldepresjon
Prosenttallene for kvinner som får fødseldepresjon er skremmende høy. Dette kan være fordi folk tenker ting som “Aw, så søt baby. Jeg vil også ha søt baby.” “På tide med baby nå, nærmer meg 25 liksom. Åsså har jeg jo en ganske okei kjæreste”. “Alle andre får jo baby. Dette går sikkert som en lek”.

Men det er ikke bare bare å oppdra en unge eller to. Det er hardt. Du må gi opp livet som du før kjente til. Du må gi slipp på dine egne ønsker og behov for å oppfylle dine barn sine ønsker å behov. Du kommer til å få søvnmangel. Forholdet ditt kommer til å skrante. Kroppen din vil forandre seg. Du vil oppleve et nytt nivå av utmattelse. Slik er det bare og det er ekstremt viktig å vite dette før man hopper å bølgen fordi “alle andre har baby”.

Fødselsdepresjon

#4: Mindre dømmende
Om du klarer å utvikle egenskapen til å tenke selv, vil du også bli et mindre dømmende menneske. Om noen sier noe om en person vil du ikke automatisk dømme og hate denne personen. Du vil klare å tenke deg til at “Okey, dette er sladder. Dette er garantert overdrevet. Lurer på hvorfor denne personen sier dette til meg? Har h*n ikke bedre ting å snakke om?” Du vil dermed også bli flinkere til å kutte disse sladrekjærringene ut av livet ditt. De baksnakker jo trossalt høyst sannsynlig deg også, og vil deg alt annet en godt.  

#5: Større sjanse for å bli rik
Går du dine egne veier og tørr å følge dine gne drømmer øker sjansen betraktelig for at du vil oppleve rikdom i livet. Det kommer til å være mye og hardt arbeid, men står du på nok kan du klare det du vil.

#6: Ekte venner
Ved å tenke selv og tenke smart, vil du merke at det blir enklere å kutte falske venner fra livet ditt. Vil du ha venner som dømmer deg? Vil du ha venner som alltid baksnakker den venninna som ikke er der? Vil du ha venner som hele tiden konkurrerer mot hverandre? Trykker hverandre ned i stede for å løfte hverandre opp? Nei? Du vet hva du har å gjøre.

Bilderesultat for jentegjeng

#7: Bedre sexliv
Tørr du å tenke ut av boksen og ikke automatisk tenke “Nei, æsj” på grunn av tabuer, vil du garantert få et bedre sexliv. Gjør ting du aldri har prøvd før, vær åpen og ikke minst bør du ha en parter som ikke er en del av saueflokken.

#8: Smartere
Ved å tenke selv og ikke bare mene det som er vanlig, vil du uten tvil bli smartere. Du kan ikke gå rundt å tenke at “nei, dette er det bare jeg som mener, det er sikkert feil.” Sannheten er at flesteparten av medlemmene i saueflokken er stokk dumme uten egenskapen til å tenke seg om to ganger.

#9: Slipp unna bygdesyndromet
Mange fødes på bygda eller i en liten by. Mange blir i bygda for alltid. Drar kun på ferie til Mallorca. Finner seg en kjæreste i nabokommunen. Får barn. Bor der for alltid. Bruker livet på å baksnakke andre. Utforsker aldri verden. Tilegner seg aldri ny kunnskap. Bygdesyndromet.

Unngå dette ved å utforske verden. Bo en annen plass for en periode. Møt ulike mennesker. Prøv ulike jobber. Finn deg noen du faktisk liker. Utfordre deg selv. Lev livet. Lær nye ting. Prøv nye ting. Unngå bygdesyndromet.

Bilderesultat for bondefamilie

#10: Lykkelig
Er du flink til å gjøre mer av det som gjør deg lykkelig og mindre av det du gjør kun fordi resten av sauflokken gjør det, vil du bli mer lykkelig.

Leave a Reply

Denne nettstaden brukar Akismet for å redusere søppelpost. Lær korleis kommentarane dine vert handsama.