10 fakta om Sardinia, Italia

#1: Nest største øy
Sardinia er Italia sin nest største øy. Her finner du variert landskap med både høye fjell , dype daler, olivenlunder og urørt frodig skog. Kysten er også variert med klipper, bukter og vakre, naturlige strender. Sardinia er kjent for sine lange, hvite strender, bortgjemte fjellandsbyer og småbyer der pastellfargede hus lener mot hverandre. Øya blir ofte omtalt som Europas svar på Karibia.

#2: Ekte Sardinia
Legger du turen til fjellområdet Barbagia vil du oppleve den ekte, genuine Sardinia. Den Sardinske kulturen er svært fremstredene i dette området og gjeter er fortsatt et av de vanligste yrkene.

#3: Leiebil
Dersom man ønsker å virkelig utforske øya er det mest praktiske å leie seg en bil.

#4: Cagliari
Cagliari er den største byen i Sardinia. Du finner byen sør på øya. Her er det mange restauranter, kafeer og barer i havneområdet, mens det historiske bydelen Castello troner over byen fra en klippe.

#5: Varmest og kaldest
Den varmeste måneden i Sardinia er august med en gjennomsnittstemperatur på 29 grader. Den kaldeste måneden er januar, med et snitt på 12 grader.

#6: Innbyggere
Det bor omtrent 1,6 millioner mennesker på øya Sardinia.

#7: Dyrt i høysesongen
Skal du legge deg inn på hotell, bør du unngå å reise i juli og august. Prisene skrus nemlig kraftig opp i høysesongen. Reis heller i mai, juni eller september. Billigere, men like fint.

#8: Strender
De mest kjente strendene i Sardinia er La Pelosa, Costa Smeralda, Costa Verde, Poltu de Li Cogghji og Spaggia de Principe.

#9: Tid, språk og elektrisitet
Sardinia har samme tid som i Norge. Her snakker de italiensk. Elektrisiteten ligger på 220 volt, noe som er europeisk standard.

#10: Beliggenhet
Sardinia er en øy i Middelhavet mellom Italia, Spania, Tunisia, og sør for Korsika.

Les også:

Kilder:
http://www.apollo.no/reiser/europa/italia/sardinia
http://www.apollo.no/reiser/europa/italia/sardinia/fakta
http://www.dinside.no/reise/sardinia—ferieoya-som-har-alt/61815135
https://no.wikipedia.org/wiki/Sardinia

Leave a Reply

Denne nettstaden brukar Akismet for å redusere søppelpost. Lær korleis kommentarane dine vert handsama.