10 Beste RAID Shadow Legends Champions

Listen over 10 beste RAID Shadow Legends Champions. De 10 beste rare, epic og legendary heltene med grundig beskrivelse av hvorfor du er nødt til å fokusere på akkurat de.

Klikk her for Raid Shadow Legend’s offisielle hjemmeside

Det er kanskje ikke noe overraskelse at RAID Shadow Legends fortsetter å dominere blant de mest populære mobilspillene i sjangeren fantasy RPG. Mye av grunnen skyldes vel utvalget av Champions som nå er kommet på over 300 stk, samt det utrolig brede spekter av muligheter for å personliggjøre heltene etter din smak.

Etter hvert som du spiller RAID Shadow Legends, vil frustrasjonen øke med antallet helter du har å velge mellom. Hvilke bør jeg ofre, og hvilke bør jeg bruke ressurser på? Dette er spørsmål som vil bli besvart i denne RAID guiden, samt andre tips som vil være til stor hjelp når du er blitt kjent med de mulighetene du har i spillet.


De 10 beste RAID Shadow Legends Champions (rare, epic og legendary)

Nr. 10. Apothecary – Support – High Elves

Support bør alltid være i din gruppe. Spesielt når det kommer til arena defence. Apothecary kommer med en aura som gir alle i gruppen din 21% DEF boost, noe som er ganske OP dersom du får den i rett tid i spillet.

Med tanke på at Apothecary er rare (blå), er det ikke mange som kan måle seg med de “skills” som han er rustet med. “Skill” nr. 2 er Shooting Chant som kan “heale” en alliert med 35% av hans eller hennes helse med en mulighet for å oppnå Crit Heal dersom helten er riktig utrustet.

“Skill” nr. 3 er Boon of Speed. Med denne egenskapen kan du booste alle i gruppen med 30% speed samtidig som at deres turn meter fylles med 15%.

Hovedangrepet til Apothecary er trippel-angrep med ganske brukbar skade. Likevel vil du merke at skaden utgjør mindre i det du kommer lengre inn i spillet.

Apothecary bør utrustes med speed slik at du kan aktivere andre og tredje egenskap så tidlig som mulig.

Passer best: Fra start til midten av spillet.


Nr. 9. Galek – Attac – Orcs

Galek er kanskje den mest brukte Champion i Raid Shadow Legends

Som “rare” gjør Galek godt over snittet i skade og har en aura som gir alle i gruppen ekstra helse på 15%.

Dersom Galek blir en av alternativene i en tidlig fase i spillet, er du utrolig heldig. Det kan se ut som om det er enkelt å få denne helten siden de fleste som har satt opp en defence gruppe i arena har Galek som leder. Selv måtte jeg gjennom 23 “rare” før jeg endelig fikk Galek, men da hadde jeg brukt alt for mye ressurser på en noe dårligere helt.

Hovedegenskapen til Galek er Cross Slash er kanskje ikke så imponerende med sitt dobbelt angrep, men sekundære og tredje egenskap er betraktelig bedre.

Som sekundær egenskap har Galek Hellraiser. Ikke bare deler den massiv skade på alle med en 15% sjanse for crit, men den gir ham også 30% speed boost de to neste rundene.

Tredje egenskap er Cursed Blade som gir skade 4 ganger (random) og har 30% sjanse for å redusere fiendens forsvar. Ikke nok med det, så vil fiender med 3 eller flere debuffs tape 60% av forsvaret i stede for 30%.

Det er mange som bruker mye ressurser med å gi Galek det beste av offence gear for å tilby så brutal skade som mulig. Dette gjør at mange prioriterer å ta knekken på Galek først, så kanskje vil lifesteal settet være et bedre valg? Det øker i alle fall muligheten for at han lever lenge nok til å kunne angripe flere ganger.

Passer best: Fra starten til godt over midten av spillet.


Nr. 8. Guardian – HP – Knight Revenant

Guardian er et must! Han har en dominant rolle i alle utfordringer som dungeons, arena, faction osv. Guardian er en tank som kan ta imot angrep fra alle fiender uten at det trenger å utgjøre så mye på helsen

Guardians aura er en 27% HP boost til alle i gruppen når du spiller i dungeons. Dens hovedegenskap er Chop og har 50% sjanse for å redusere fiendens “buffs” med 2 runder.

Den sekundære egenskapen heter Thunderclap og angriper 4 ganger random med hvert angrep som har muligheten til å blokkere fiendens buffer i hele 2 runder.

Den tredje egenskapen heter Prayer, og gir ham 3 buffer (block debuff, counterattack og Continious heal all) i 2 runder.

Det er ikke morsomt å møte en slik tank dersom du selv baserer mye av din strategi på buffs 🙂


Nr. 7. Diabolist – Support – Demonspawn

En av de bedre support heltene i Raid Shadow Legends

Dersom du ikke må sloss med en Guardian, vil Diabolist være en utrolig god medspiller. Pakket med buffs for ditt lag og debuffs for fienden, har du et meget godt utgangspunkt for å kunne seire nok en gang.

Som primæregenskap har Diabolist noe som heter Torment. Ikke akkurat imponerende egenskap men likevel viktig å nevne at du har 10% sjanse for å få en fiende til å falle i søvn for 1 runde.

Det er på grunn av de andre egenskapene at Diabolist vilrkelig kan utgjøre en forskjell for dine helter. Som sekundær egenskap har hun noe som heter Electric Storm. Ikke nok med at Electric Storm utgjør mye skade på alle fiendene, men du får også 30% speed på alle dine helter.

Kombinerer du Electric Storm med den tredje egenskapen som er Positive Charge som reduserer turn meter med 15% til fienden og + 15% til dine, har du allerede oddsen på din side.

Skal du velge noe sett som egner seg for Diabolic, bør du prioritere speed slik at du rekker å legge ut dine buffer før din motstander tar knekken på deg.


Nr. 6. Knight-Errant – Attack – Banner Lords

Dersom du bruker mye tid på “farming” i dungeons, vil nok Knight Errant være en prioritet i gruppen.

Dette er en Epic Champion som skiller seg ut fra alle andre i sin klasse. Ikke bare fordi han har en aura som gir defence til resten av gruppen, men også på grunn av sin primæregenskap som heter Half-Sword.

Half-Sword ignorerer 30% av fiendens forsvar samtidig som at du har 30% sjanse for å gi en Leech debuff på den du angriper.

Mordhau er den sekundære egenskapen som har 60% sjanse for å gi stun for en runde. Dersom fienden blir drept under angrepet vil alle skills bli reset. Dette er en meget effektiv egenskap dersom du lærer deg strategien i spillet med denne helten.

Death Warrant er den tregje egenskapen til Knight-Errant. Death Warrant kan kaste en Weaken debuff for to runder med en 25% sjanse for å doble skaden dersom Du har full helse.

De beste settene som passer til Knight-Errant er uten tvil crit og offence.


Nr. 5. Tayrel – Defence – High Elves

Screenshot av Tayrel

Tayrel er absolutt å anbefale som en beskytter og debuffer for ditt lag.

Tayrel’s aura er 25% DEF boost og som primært angrep har Tayrel Humble som angriper fienden med muligheten for en 40% sjanse til å halvere angrepsverdien i 2 runder.

Singing Steel er sekundært angrep og påfører alle fiender skade med 75% sjanse for å senke fiendens forsvarsverdi med 60%. Iponerende nok vil fiender med Decrease ATK debuff bli satt i søvne for 1 runde.

Tayrel har også Preemptive Strike som kan redusere fiendens tur med halvparten av dens originale turnmeter. Dersom fiendens turnmeter havner på 0, vil fienden bli stunnet for 2 runder.

Siden Tyrels skadomfang er basert på DEF verdier, vil DEF sett passe best og bør prioriteres for optimalisering av denne helten.


Nr. 4. Gorgorab – Support – Undead Hordes

Gorgorab er muligens den aller beste support helten i RAID Shadow Legends og kan bidra stort uansett hvilket lag som den blir implementert i.

Misfortune er primæregenskapen til Gorgorab. Misfortune har 50% sjanse for å fjerne en random buff fra fienden. Om ikke det er bra i seg selv, vil Resurge fylle opp hele lagets turnmeter med 15% som sikkert ikke virker så stort i seg selv, men med 50% attack boos i 2 runder blir dette en utrolig heftig buff!

Som tredje egenskap kan Gorgorab by på Animate. Animate gjenoppliver en død helt med 25% helse for så og gi hele laget en 25% heal.

Med en slik kombinasjon av egenskaper, vil du kunne dominere i alle grener også i arena. Med en aura som byr på 23% speed, bør du så absolutt vurdere å bruke Gorgorab som leder!

Les også: 10 nybegynnertips til Rise of Kingdoms


Nr. 3. Lyssandra – Support – High Elves

Lyssandra er en av de 10 beste RAID Shadow Legends.
Screenshot av Lyssandra

Lyssandra er et must uansett, men er spesielt favorisert av de som bruker mest av sin tid på PvP.

Etter hvert som du klatrer opp i stigen i RAID Shadow Legends Champions, vil du oppdage hvor viktig det egentlig er med speed og hvor avgjørende dette er for selve utfallet i en kamp.

Med Lyssandra på ditt lag, vil du øke muligheten for at du kan ta det første “trekket” i kampen. Lyssandra’s aura gir alle i gruppen din en 24% økning i SPD samtidig som hennes skill gir ekstra 30% SPD i to runder og reduserer alle fiender sin “turn meter” med 30%.

Hennes Primary skill overleverer alle sine debuffs til en motspiller som er en fantastisk egenskap spesielt i PvP.

Her bør du plassere det beste speed settet, og se til at du oppgradere så mye som du har råd til!


Nr. 2. Baron – Attack – Banner Lords

Baron er helt klart en av de beste heltene blant Legendary klassen. For det første så har Baron en aura som gir alle i gruppen en 33% ATK boost, og som en attack champion, er det absolitt ingen ting å klage på når det kommer til den skaden som han påfører.

Skypiercer påfører alle fiender mye skade og overser shield og block damage buffs.

Split Asunder påfører 60% redusert forsvar til en motstander i to runder, noe som nesten garanterer en rask død dersom det kombineres med Skypiercer.

De beste settene til Baron er offence, crit og speed


Nr. 1. Septimus – Attack – Banner Lords

Screenshot av Septimus

Septimus har en aura som tilbyr hele laget en ATK boost på 23% og kan ikke helt måle seg med Baron’s aura på 33% ATK, men Septimus Behead egenskap kan gi ham en ekstra “turn” samtidig som at hans offensive “cooldown” på Holy Sword dersom motstanderen blir drept.

Det som er så bra med Holy Sword er at den ignorerer Shield og danmage buffs for optimal skadeeffekt. Dette gjør det enklere å kunne beregne slik at motstanderen blir drept og av den grunn får en tur til.

Septimus har også en passiv egenskap, Giant Killer som gir ham 30% sjanse for å fjerne en runde varighet på eventuelle defuffs du skulle ha på deg.

På grunn av dens dominans, er det en ulempe med Septimus. Septimus er som oftest den som går ned først i kamp. Utstyrt med mindre helse, er det viktig at han får noe utstyr som holder ham i live.

Det kan virke som om at lifesteal settet sammen med resist, kan være det beste valget for å holde denne karen i live.


Hvilke helter passer best sammen?

Kanskje er du ikke helt enig i hvilken helt som er best? Det er uansett kombinasjonen av egenskapene til de forskjellige heltene som avgjør utfallet.

Har du kommer frem til en kombinasjon som dominerer godt i RAID Shadow Legends? Eller kanskje har du kun et par som virker godt?

Skriv gjerne i kommentarfeltet og del din erfaring med oss.

Leave a Reply

Denne nettstaden brukar Akismet for å redusere søppelpost. Lær korleis kommentarane dine vert handsama.